}
abonneren
Apps & Software

Enkele bestanden van mijn usb-stick zijn verdwenen, terwijl andere er nog wel op staan. Hoe kan dit?

Momenteel ben ik bezig met een kwalitatief onderzoek. Ik heb verschillende interviews en focusgroepen gehouden en naderhand moet je deze uittypen. Een berg werk dus. Tijdens het uittypen heb ik veel geschakeld tussen de PC thuis en mijn eigen laptop. Voor het analyseren van deze transcripten heb je een speciaal programma nodig, dat ze op school op de PC's geïnstalleerd hebben. Toen ik mijn usb-stick op de PC van school wilde openen ging dit wel, maar kon ik bestanden niet openen. Terwijl ik in een map eerst 3 bestanden had staan, waren dat er vervolgens 2 en nu nog maar 1. Ik heb internet al geraadpleegd, maar dat gaat vooral over een helemaal gecrashte usb-stick. Het vreemde is dat er bij mij maar een paar bestanden missen. Gelukkig heb ik op de PC thuis nog een kopie staan, maar ik wil dit in het vervolg voorkomen. Weet iemand waar het aan ligt? Usb-stick? PC op school? Usb-stick is half jaar oud, 32 GB, onbekend merk. Dank je wel!

4 antwoorden
  • Het lijkt dat de school-pc iets gedaan heeft dat je niet verwachtte. Doe hetzelfde nog eens (hou weer je kopie achter de hand) en kijk nu precies wat er gebeurt.

    Bestanden die gewist worden kunnen veelal met software daarvoor bedoeld terug gehaald worden. Zorg dat als je dat wilt doen dat je nu niet meer schrijft naar de stick.
  • Heel soms gaat het wel eens mis als je een stick 'zomaar' uit de pc haalt i.p.v. netjes via Verwijderen.
  • Laat me raden…die USB stick is eigenlijk maar 8GB of 4GB. Die worden "aangepast" en daarna verkocht als 32Gb, 64Gb of groter zijnde.

    Laat me nog eens raden. Toevallig deze stick online, op een markt of nachtwinkel gekocht voor een spotprijs?
  • Wat is het advise? Usb-stick niet meer gebruiken of is ie nog wel betrouwbaar?

Beantwoord deze vraag