abonneren
Apps & Software

Een map openen in windows 8 gaat niet, ik krijg de melding: map is leeg. Wie heeft een oplossing?

Ook krijg ik die melding als ik een bestand wil openen en als bijlage bij mijn email wil versturen.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Verborgen Items
  Mogelijk heb je onbewust een handeling verricht waardoor de betreffende map een verborgen bestand is geworden, verborgen bestanden worden door Windows verkenner niet gezien. Verborgen of onzichtbaar maken van bestanden wordt vaak toegepast bij systeem besturings mappen, en worden uit veiligheid onzichtbaar gemaakt in Windows verkenner.
  Zichtbaar maken van een verborgen bestand of map
  .
  Er zijn een aantal manieren om verborgen bestanden zichtbaar te maken. We bespreken hier de meest voor de hand liggende manieren. Om de verborgen bestanden zichtbaar te maken in Windows 8 opent u de Windows Verkenner. Dit kan via de sneltoetsen Win + E.
  .
  De “Win” = windows toets. Deze vindt u aan de linkerkant van uw toetsenbord rechts naast de Ctrl knop. De toets met het Windows logo.
  .
  Een andere manier is door de muisaanwijzer naar de uiterste linkerhoek van uw scherm te bewegen en aansluitend op de rechtermuisknop te klikken. Er opent een menu, in dat menu klikt je op verkenner.
  .
  Nu de verkenner is opgestart klik je linksboven op de tab Beeld. Vervolgens ga je met de muisaanwijzer naar rechts en zet je een vinkje bij Verborgen Items. Vanaf dat moment zijn de verborgen bestanden en mappen zichtbaar op de computer. De verborgen bestanden zijn te onderscheiden van “gewone” bestanden omdat ze iets vager staan afgebeeld in de verkenner.
  .
  Via het Configuratiescherm
  .
  De andere manier is via het configuratie scherm. We gaan weer met de muisaanwijzer naar de linkerhoek en klikken met rechts. In plaats van verkenner kiezen we dit keer voor Configuratiescherm vervolgens voor Vormgeving en persoonlijke instellingen en onder Mapopties kan je de tenslotte Verborgen bestanden en mappen weergeven. In het scherm wat nu opent naar beneden scrollen en dan afvinken.
  .
  Vergeet niet na dat je klaar bent je bestanden en mappen eventueel weer te verbergen.

Beantwoord deze vraag