abonneren
Apps & Software

EaseUs todo backup terugzetten lukt niet. Wat doe ik fout?

N.a.v. de infectie van ccleaner wilde ik mijn EaseUs todo backup van 10 augustus terugzetten van een externe HD naar mijn Sony Vaio met windows 8.1. Het bleek nu dat ik ook een zelfstartende EaseUS herstel-dvd of usb nodig heb. Beide heb ik gemaakt op een andere laptop, maar met windows 7. Beide starten niet op op mijn Sony. Wat kan ik verder nog doen?

5 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Hoe probeer je de usb-stick op te starten? Wordt de stick dan ook wel door het BIOS herkend en kun je aangeven dat je vanaf de stick wilt booten? Met de - doorgaans - F10-toets kun je het bootmenu van je computer oproepen, en kiezen hoe je de laptop wilt opstarten.
 • @markgamble

  Dag Mark,
  Bedankt voor meedenken.
  Mijn Boot Mode is UEFI; Ik krijg steeds de melding "Veilig opstarten is mislukt……[Restore Factory Defaults]……." . Dit laatste had ik gedaan en voor opstarten met de DVD heb ik "internal optical drive" bovenaan gezet en voor opstarten met de usb stick "external device". Dit heeft dus niet gewerkt.
  Henk
 • @henkw-2 Hallo Henk, bedankt voor je feedback. Als ik op de site van EaseUS kijk, dan staat er dat de WinPE Bootable disk meer mogelijkheden biedt dan de Linux-variant die ook vanuit EaseUS ToDo Backup gemaakt kan worden. Zo ondersteunt deze ook UEFI-computers. Wellicht is dat nog even een optie om te proberen.
 • @markgamble Hallo Mark, ik had WinPE gekozen; ik vraag me af of de oorzaak zit in het verschil tussen windows 7 laptop, waarmee ik de Bootdisk heb gemaakt en de windows 8.1 laptop waarop ik die Bootdisk wil gebruiken.
 • @henkw-2 Volgens mij niet, in principe zou de WinPE-versie los moeten staan van het gebruikte besturingssysteem. Maar wellicht kun je een vraag stellen bij de makers van ToDo Backup of zoeken in de Knowlegde Base: https://kb.easeus.com/

Beantwoord deze vraag