Apps & Software

donotspy10 onveilig?

Naar aanleiding van een artikel in Computer!Totaal van november 2015 probeer ik Donotspy10 te downloaden. De link uit het blad (http://tiny.cc/dns10 wordt geblokkeerd door Norton 360 met de mededeling: Gevaarlijke website geblokkeerd. En in de boodschap de url: http://pxc-coding.com/portfolio/donotspy10/. Als ik via een andere weg aan het programma probeer te komen, lukt het me ook niet, door de Norton beveiliging te komen. Is Norton gek, of is er echt wat aan de hand?

2 antwoorden
  • Programma's als donotspy10 doen dingen in Windows die je eigenlijk helemaal niet behoort te doen. Tenminste, volgens Microsoft en de programmamakers. Daardoor gaat er gelijk een alarm af. Dus vanuit dat standpunt klopt het alarm. Maar het is gewoon veilig om naar de site te gaan, het programma te downloaden en te gebruiken. Mogelijk zal je Norton even moeten uitschakelen voordat je verder gaat.

    Je kan ook een ander programma proberen:
    https://www.oo-software.com/en/shutup10
    Maar ook daar is een grote kans dat Norton zich meld.
  • Het programma bevat OpenCandy, dat ervoor zorgt dat je bij de installatie crapware aangeboden krijgt op basis van wat je al op je pc hebt geïnstalleerd. Die crapware kun je gewoon weigeren tijdens de installatie.

    Sommige virusscanners slaan hier alarm om. Wil je geen OpenCandy, dan kun je de betaalde versie van DoNotSpy overwegen.

Beantwoord deze vraag