Apps & Software

de ventilator van mijn laptop gaat opeens keihard blazen waar ligt dit aan?

Hij valt dan ook soms nog eens uit

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Een ventilator is bedoeld om hitte van voornamelijk de processor af te voeren. Een processor wordt warm als hij 'bezig' is. Je gebruikt dus waarschijnlijk een redelijk zwaar programma waar je processor het warm van krijgt. Klik in Windows 7 met rechts op de balk onderin en kies Taak beheer starten. Klik op het tabje Prestaties en je kunt zien hoe hard je processor bezig is. Via het tabje Processen kun je zien welk processen het processorgebruik veroorzaken.
  • +
  • 0
  • -
  Bij een laptop wordt vaak een centrale ventilator gebruikt voor meerdere onderdelen. Er kunnen dus meerdere onderdelen van de laptop zwaar belast worden, bijvoorbeeld de grafische kaart door een game, de processor bij video-rendering of het geheugen bij het multitasken.

  Tevens kan het zijn dat de ventilator verstopt is met stof. Stof blokkeert de luchttoevoer van en naar de onderdelen die gekoeld moeten worden, wat ervoor zorgt dat het koelen niet meer efficiënt gebeurt. Hierdoor moet de ventilator harder draaien om dezelfde koeling te leveren. De oplossing voor dit probleem is om de laptop uit elkaar te halen, en het stof weg te halen met bijvoorbeeld perslucht. De stofzuiger werkt ook prima. Blaas nooit op de open hardware, de lucht uit je longen kan vocht meedragen en de hardware beschadigen.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord