abonneren
Apps & Software

Data verwijderd uit AppData, nu wordt er geen geschiedenis meer bijgehouden?

Onlangs deed ik een AVG scan en daaruit bleek dat er 7 bestanden waren die in quarantaine moesten worden gezet, deze bestanden bevonden zich allemaal in de LocalTemp map. In deze map zag ik Internet Explorer staan en wetende dat ik hier geen gebruik van maak, heb ik deze gehele map verwijderd. Tevens heb ik, geloof ik, wat tijdelijke bestanden verwijderd uit de map Microsoft. Nu heb ik dus het probleem dat mijn laptop totaal geen 'geschiedenis' meer bijhoudt. Geen zoekgeschiedenis in Google Chrome, of recent geopende bestanden in VLC, Word of Excel. Ik heb vandaag een systeemherstel geprobeerd in de hoop dat dit zou werken, maar helaas. Wat ook niet verrassend is eigenlijk omdat ik bestanden uit de C-schijf verwijderd heb. Naast het feit dat er geen zoekgeschiedenis wordt bijgehouden in Google Chrome is het ook zo dat elke keer wanneer ik Google Chrome afsluit en weer opstart, alle bladwijzers die ik heb toegevoegd er niet meer zijn, en eerdere bladwijzers die ik heb verwijderd er juist weer wel zijn. Het is dus net alsof ik continue terugga naar een Google Chrome uit het verleden. Ik kan dus wel bladwijzers verwijderen en toevoegen, en dat gaat prima. Totdat ik Google Chrome afsluit, daarna is alles weer terug zoals het eerst was. Nou ben ik iemand die best veel gebruikmaakt van bladwijzers, dus het feit dat ik geen nieuwe bladwijzers kan toevoegen is best vervelend. AVG lijkt sinds ik de bestanden verwijderd heb (2-3 dagen geleden) overigens ook steeds vast te lopen. Dan kreeg ik een melding van 'AVG User Interface reageert niet'. Is er iemand die enig idee heeft hoe ik dit moet oplossen? Ik weet dat het stom is dat ik mappen heb verwijderd uit de AppData, en hier leer ik van want ik zal het zeker ook niet meer doen (m.u.v. enkele temp bestanden waarvan ik weet dat ze verwijderd mogen worden). Ik heb nog niet geprobeerd om Google Chrome opnieuw te instaleren, omdat ik bang ben dat ik straks niet meer op internet kan. Internet Explorer heb ik dus niet meer en Mozilla Firefox geeft al heel lang aan dat het al geopend is wanneer ik erop klik en daar kan ik dus ook niet mee surfen. De enige 'functionerende' browser die ik dus nog heb is Google Chrome en ik ben dus een beetje bang dat er een probleem optreedt als ik hem verwijder en opnieuw wil installeren. Iemand die mij kan helpen? Je hebt mijn eeuwige dank.

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Op de eerste plaats, als je wilt opruimen maak je op je buroblad een nieuwe snelkoppeling aan met de volgende inhoud: sageset:65535 en laat je die eerst lopen.
  Daarna kan je een scan doen met AVG. Haal NOOIT zelf mappen weg!!!

  De makkelijkste oplossing is waarschijnlijk een nieuw account aanmaken waaronder je gaat werken en het oude account verwijderen.
  Wel eerst je persoonlijke bestanden even veilig stellen naar je nieuwe account of andere drive.

Beantwoord deze vraag