Apps & Software

Branden dvd+R DL lukt niet?

Volgens opgaaf kan de brander TS-L633N op mijn laptop HP dv7 ook DVD+R DL aan. Hij herkent het groter aantal GBs. Als ik ga branden stopt hij er echter halverwege mee.

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Soms is de software cruciaal. Ik heb erg goede ervaring met Nero (Burning Rom). Deze software doet goede checks voordat het eigenljke branden begint om een mislukte dvd te voorkomen.
  • +
  • 0
  • -
  Let hierbij op of u de maximale opslagcapaciteit niet overschrijdt. De meeste software programma’s voor DVD branden geven dit wel aan. Mocht u met een single layer DVD van 4,7Gb te weinig opslagruimte hebben, kunt u ervoor kiezen een dual layer DVD te gebruiken van 8,5 Gb. Nadat u de gegevens hebt geselecteerd, kunt u het DVD branden laten starten. U kunt hierbij aangeven welke schrijfsnelheid u wilt gebruiken. Hoe hoger de schrijfsnelheid, hoe sneller de DVD klaar zal zijn.
  .
  Tips voor het succesvol branden van een DVD:
  Zorg voor een schone DVD schijf, veeg hem eventueel af met een zachte pluisvrije doek
  Zorg ervoor dat de computer niet beweegt, dit verstoort het brandproces
  Ga iets lager zitten dan de maximale schrijfsnelheid van de DVD
  Sluit alle andere programma’s af die in de achtergrond draaien, de processor wordt daardoor niet zwaarder belast, dan nodig is, waardoor foutmelding tijdens het branden, worden voorkomen.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord