Apps & Software

Bedankt, Erico, maar weet er nog iemand een oplossing?

De schijf is niet versleuteld en ik heb hem niet gekregen. Hij moet vol staan met o.a. gedownloade, gekochte programma's. Zoals al vermeld staat hij wel onder Schijfbeheer, zonder stationsletter, als unallocated, maar is hij bij "Deze Computer" onzichtbaar. Kan ik hem dan toch benaderen met een dataherstelprogramma, zonder hem te formatteren, en hoe dan? Een stationsletter toekennen kan niet. (Ik gebruik Windows 8.1 Pro.)

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  Wat ook een oorzaak kan zijn, dat de schijf unllocated verschijnt, is zoals er veel mensen doen (tenminste in mijn omgeving…), is de USB apparaten (zoals sticks, externe HD's enz ) te pas en te onpas zomaar eruit halen als ze weggaan of (haastig) mee willen nemen.
  Wat je dan misschien in dat geval beter (in toekomstige gevallen) eerst kan doen is rechtsonder op het knopje "hardware veilig verwijderen" klikken en pas eruit halen als ie aangeeft dat 't veilig verwijderd kan worden. 't Kan namelijk. vaak voorkomen dat Windows nog toevallig bezig met een schrijfbewerking (bijv. logbestand van de stick/HD… etc. ) bezig is op de achtergrond.
  .
  Wat je kan doen bij de externe schijf de bestaande partitie (s) op de schijf iets vergroten/ of verkleinen, zo kun je de schijf een letter toekennen, en wordt de externe schijf zichtbaar, voor Windows verkenner.
  .
  http://www.windowscorner.nl/windows8/installatie/partities_maken_met-windows_schijfbeheer.php
  .
  suc6….

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord