abonneren
Apps & Software

AMD of Intel?

ik ben van plan een pc tekopen nieuwe of 2ehands dat weet ik nog niet , maar wat zal ik doen , amd of intel . en graag uitleggen waarom amd wel en intel niet of andersom . want denk dat het niet veel uitmaakt , werkt allemaal even snel als je een goede processor hebt van amd toch ? of zie ik dat mis ? en wat is stabieler intel of amd ? heb zelf amd gehad IIx4 955 , en was een prima pc nooit problemen meegehad . graag jullie mening en welke processor zou ik nemen als ik voor amd ga ? Budget is zon 1100 euro , dat houd in incl scherm , dus moet je rekenen 150 euro voor een scherm 2ehands ! ik wil er dus alleen mee gamen , verder niks , dus online games zoals worldoftanks (die ook steeds word uitgebreid en zwaarder word (binnerkort 2 cores in beslag neemt ) en games zoals battlefield 3 en dirt 3 en andere games dus zwaartse van zwaarste !

1 antwoord
  • AMD of Intel maakt qua mogelijkheden inderdaad niet zoveel uit. Het schijnt dat een AMD-systeem geschikter is voor gamers, omdat AMD betere videochips in haar CPU's integreert. Daarentegen zijn Intel-CPU's weer zuiniger met energie en worden ze minder heet, wat voor de koeling en het energieverbruik gunstiger is. Scheelt weer een beetje op de stroomrekening ;-) …

    Met een budget van ¤1100,- zou ik gewoon voor een volledig nieuw systeem gaan, inclusief een nieuwe monitor. Er zijn ook prima monitoren voor een hele schappelijke prijs (¤200,-) verkrijgbaar. Er zijn op het forum gebruikers die je prima kunnen helpen met het samenstellen van een goed systeem, zeker voor dat budget.

Beantwoord deze vraag