Apps & Software

3 gb van de 4 gb geheugen beschikbaar in Windows7 64 bit ?

Hoi, In mijn pc heb ik 2 van de 4 sloten bezet met een 2gb geheugen (oud, ddr2) Maar, er is slechts 3 gb van de 4 gb in gebruik, als ik kijk in de eigenschappen van de computer, dan geeft windows aan dat er 3 van de 4 wordt gebruikt (fysiek beschikbaar geheugen) Ook in speccy is dit zichtbaar. Ik heb een 64 bit windows 7 draaien, ik heb geprobeerd om de volgende instelling aan te passen; msconfig/computer opstarten/geavanceerde opties/maximaal geheugen. dit heb ik aangevinkt, en op 4000 gezet. Echter na opstarten is er geen verschil, nog steeds het zelfde gebruik aan geheugen. Ik heb mijn chipset ook gecontroleerd, deze kan maximaal 8 gb aan. (chipset p965/g965) Suggesties?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Kijk eens in je uefi/bios of je daar iets kunt instellen wat hier invloed op heeft.
  • +
  • 0
  • -
  Het is opgelost, Het vinkje heb ik wegggehaald bij "maximaal geheugen" en ik heb in het BIOS van mijn pc de functie Memory remap function op enabled gezet.
  Met deze twee stappen is er nu 4gb beschikbaar ipv 3 van de 4.

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord