Apps & Software

1080p toch verticale lijnen?

In een van jullie artikelen wordt gesproken over wat de 'p' in 1080p is. Bij 4K is dat dan 2160p (http://computertotaal.nl/overige-elektronica/wat-is-4k-precies-en-moet-ik-nu-een-nieuwe-tv-kopen-62451). Er staat dat je kunt zeggen dat 1080p het aantal horizontale lijnen is, maar dit zijn toch de verticale lijnen? Begrijp ik het niet of is het een foutje in het artikel?

1 antwoord
  • +
  • 0
  • -
  1080 resp 2160 is het aantal pixels (punten) in de schermhoogte. Oftewel het verticaal aantal punten. Het aantal horizontale LIJNEN dat je kunt maken met 1080 pixels verticaal is dus 1080 HORIZONTALE lijnen.

  Dito 1920 pixels in de breedte, dus horizontaal betekent dat je 1920 VERTICALE lijnen kunt maken.

  't Is een beetje een braintwister…

Beantwoord deze vraag

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord