Apple

Morgen stap ik over na een andere profider, hoe behoud ik mijn telefoon nummers?

2 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Check de opzegvoorwaarden van je provider, Bij de meeste providers kan je het telefoonnummer meenemen. Maar soms hanteren providers afwijkende voorwaarden. Ofwel informeer bij je provider,
  • +
  • 0
  • -
  Het behouden van jouw bestaande nummer is een wettelijk recht. Maar je moet het wel aangeven op het moment dat je een nieuw contract afsluit. Als je dat hebt nagelaten en nu 1 dag tevoren bedenkt dat je het had moeten doen is het i.h.a. te laat. Ook het overdrachtsprotocol om het nummer van de oude naar de nieuwe provider over te hevelen gaat er van uit dat e.e.a. aangevraagd is bij het contract afsluiten. Je kunt bij de winkel informeren of het nog kan, maar ik geef je weinig hoop. Voor de winkels en telefoonmaatschappijen is het extra werk waar zij niet op zitten te wachten.

  De wet verplicht de telefoonmaatschappijen mee te werken aan nummerbehoud, mits dit bij contractafsluiten is aangegeven. Zij mogen niet weigeren. Wel heb ik gezien dat winkels soms een poging doen klanten onjuiste info te geven omdat zij het extra werk niet zien zitten – het immers extra administratief werk terwijl het anders alleen maar dozenschuiven is met een nieuw nummer. Oscar beweert dat providers afwijkende voorwaarden kunnen hebben – dat is in strijd met de wet.

  Mocht een winkel tegenstribbelen (nogmaals: bij contract afsluiten) dan kun je 'm gelijk aangeven bij de toezichthouder (was OPTA, weet niet zeker of zij nof zo heet).

Beantwoord deze vraag