Apple

Hoe snel verbruik ik mijn MB's?

Heb een iPhone 6S

3 antwoorden
  • +
  • 0
  • -
  Te snel! Daarbij maakt het weinig uit wat je aan hardware gebruikt. Wat wel uit maakt is wat je binnen haalt. Een mp3 van 3 minuten trekt tussen de 3 en 30Mb, afhankelijk van de kwaliteit. Een film kijken (streamen) trekt ongeveer 10 tot 30Mb per minuut, ook weer afhankelijk van de kwaliteit. Bij een simpele site bekijken moet je ook rekening houden met reclame.

  Om kort te gaan, er is gewoon geen vaste formule. Iedereen gebruikt zijn abonnement anders.
  • +
  • 0
  • -
  Je kan meer informatie vinden op:
  https://www.tele2.nl/mobiel/internet/hoeveel-mb-heb-ik-nodig/

  of

  Deze vraag is eigenlijk moeilijk te beantwoorden, maar wij kunnen wel enkel tips geven om deze vraag zo goed mogelijk in jouw persoonlijke situatie te beantwoorden. Elke gebruiker is immers anders en iedereen maakt op zijn eigen manier gebruik van de smartphone.
  Waar gebruik ik mobiel internet voor?  Zoek je een abonnement met mobiel internet?

  Vergelijk acties
  De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waar je mobiel internet werkelijk voor gebruikt. Veel mensen zullen dan het antwoord al snel geven om snel even de updates op Facebook of Twitter te bekijken. Een ander zal ook nog eens kunnen zeggen om even de e-mail te controleren en de ander zegt om misschien wat spelletjes te spelen of om filmpjes op Youtube te bekijken. De toegang tot deze applicaties wordt heel eenvoudig gemaakt, maar allen verbruiken zij data. Ga dus goed bij jezelf ten rade wat je veel doet op jouw smartphone of wilt gaan doen. Als je nog niet over een smartphone beschikt kun je wellicht de vergelijking het beste gaan leggen bij de computer. Wat doe jij hier dagelijks op? In veel gevallen zul jij deze activiteiten ook gaan toepassen op de smartphone.

  Hoeveel MB verbruikt een applicatie?

  Het verbruik van MB’s kan per applicatie enorm verschillen. Zo is Youtube een applicatie die enorm veel data gebruikt en ook niet echt aan te raden is om werkelijk te gebruiken buitenshuis. Facebook kan zomaar op de voet volgen wanneer er veel video’s op jouw tijdlijn verschijnen. Net als Youtube verbruikt het streamen van video’s de meeste data. Aangezien Facebook door erg veel mensen wordt gebruikt en dagelijks wordt bekeken is het dus even een serieuze applicatie om rekening mee te houden. Twitter en e-mail zijn vooral tekstueel en zullen bij normaal gebruik niet veel data verbruiken ten opzichte van de eerste genoemde applicaties.
  De gegevens verzameld

  Wanneer jij alle gegevens hebt over wat jij werkelijk verbruikt kun jezelf eens goed bedenken hoeveel data je denkt te verbruiken. Als jij dagelijks op Facebook zit is wellicht een 1 GB databundel al een goede aanrader. Bij Youtube moet er echt serieus gekeken worden naar 2 GB databundels of misschien wel meer. Bij Twitter of e-mail kan zomaar een databundel van 500 MB per maand meer dan voldoende zijn. Dit geeft goed aan wat een gemiddelde applicatie verbruikt.
  • +
  • 0
  • -
  Mocht je Vodafone hebben kun je gebruik maken van de vodafone app, dan zie je wat je verbruik is.
  Andere optie is om je dataverbruik te resetten op je telefoon, onder instellingen, om vervolgens na een bepaalde periode je verbruik te controleren.

Beantwoord deze vraag