abonneren

Artikelen van partnerredactie

Mijn nieuwe laptop is gestolen, wat nu?

Het nieuwe schooljaar is inmiddels, na een lange zomervakantie, voor iedereen weer begonnen. Dat betekent ook voor veel leerlingen dat ze dit jaar voor het eerst een laptop of tablet nodig hebben voor school. Steeds meer middelbare scholen verwachten tegenwoordig van hun leerlingen, dat ze naast schoolboeken ook zelf een laptop of tablet aanschaffen en die meenemen in de les. Maar wat als je je gloednieuwe laptop vervolgens kwijtraakt of als deze wordt gestolen. Wat moet je doen? En wat kunnen dieven eigenlijk met jou laptop? En zijn alle documenten, e-mails of privégegevens die op de laptop staan nog wel veilig?

- Door partnerredactie | 26/09/22 15:02

6 manieren om je digitale gegevens te beschermen

Online veiligheid wordt met de dag belangrijker. Denk maar aan de persoonlijke of zakelijke accounts die worden gehackt, gegevens die worden vergrendeld of gestolen, persoonlijke informatie die wordt gedeeld. Het komt helaas steeds vaker voor. Hackers komen onder andere binnen via je online accounts of een onbeveiligd netwerk dat je gebruikt tijdens het internetten. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om jouw digitale data beter te beschermen.

- Door partnerredactie | 26/08/22 09:22

Kies veilige wachtwoorden

Onlangs sloeg een Britse wetenschapper alarm. Onderzoek toont aan dat de meeste websites te kort schieten bij de controle van de veiligheid van gebruikerswachtwoorden. Websites met verouderde sterktemeters voor wachtwoorden zetten de gebruikers op het verkeerde been. Zorg daarom zelf voor een goed en veilig wachtwoord.

- Door partnerredactie | 20/07/22 09:50

Op vakantie naar het buitenland? Zo surf je veilig op het internet

Gratis WiFi in hotels, cafés, op luchthavens en zelfs onderweg. Tegenwoordig hoef je ook op vakantie nergens meer zonder internet te zitten. Maar het gebruik van openbare WiFi-netwerken brengt de nodige risico’s met zich mee. Zo maakt het gebruik van publiek toegankelijke netwerken je een makkelijk doelwit voor hackers. Gelukkig kun je jouw laptop, tablet en smartphone eenvoudig beschermen tegen online dreigingen, zodat je overal vandaan veilig gebruik kunt maken van het internet.

- Door partnerredactie | 23/06/22 10:35

5 tips om hackers te slim af te zijn

Je hoort het helaas steeds vaker in het nieuws: het aantal cyberaanvallen neemt toe en hackers zijn actiever dan ooit. Bedrijven worden gehackt, gegevens worden gestolen en documenten gaan verloren. Niet alleen ondernemingen zijn daarbij vaak het slachtoffer, ook particulieren krijgen er steeds vaker mee te maken. Webcams worden gehackt, wachtwoorden gestolen en bankrekeningen geplunderd. Gelukkig kun je vrij eenvoudig stappen zetten om dit te voorkomen.

- Door partnerredactie | 04/05/22 10:42

Slimme tips voor slimme apparaten

Bij de voordeur, in de keuken, woonkamer en de slaapkamer, in een modern huishouden kom je op allerlei plaatsen slimme apparaten tegen. Slimme apparaten helpen om het leven makkelijker en prettiger te maken. Maar sta je wel eens stil bij de risico’s die je met deze apparaten in huis haalt?

- Door partnerredactie | 18/02/22 11:48

Goed gereedschap voor werk, studie én ontspanning

Of je nu thuis werkt, studeert of ontspant: voor alle activiteiten heb je de juiste gear nodig. Bijvoorbeeld een stabiel en sterk draadloos netwerk, maar ook een goed beeldscherm. Hoe maak je nu de juiste keuze en weet je zeker dat je producten in huis haalt voor zowel werk, studie en ontspanning? Wij bekijken de mogelijkheden.

- Door partnerredactie | 30/12/21 08:55

Nepwebshops, te mooi om waar te zijn.

Naast dat de decembermaand vooral gevuld wordt met cadeautjes kopen en familie bezoeken, staat het ook voor gezelligheid en verrassingen. Maar als blijkt dat je bestelde cadeautjes voor sinterklaas of kerst van een nep webshop afkomen, ben je toch minder verrast. Het is vaak ook te mooi om waar te zijn, webshops die aanbiedingen doen die wel heel aantrekkelijk zijn.

- Door partnerredactie | 15/12/21 12:23

Totale controle op jouw online veiligheid

Als het gaat om online beveiliging en bescherming van je privacy, is het prettig om controle te hebben. Uiteraard zorg je altijd voor een goede basisbeveiliging, maar in sommige gevallen heb je behoefte aan meer overzicht en aanvullende bescherming. Gelukkig bestaan hiervoor de nodige oplossingen.

- Door partnerredactie | 06/12/21 16:59