abonneren

Van de noodzaak van het afschermen van je online activiteiten hoeven we je vast niet meer te overtuigen. Vanuit het huis wil je veilige verbindingen met webdiensten en vanaf andere plekken wil je veilige verbindingen met je thuisnetwerk. Een vpn is daarbij essentieel en in dit dossier belichten we alle aspecten van deze onmisbare netwerkuitbreiding. Wil je je eerst even inlezen? Lees dan eerst dit artikel waarin we uitleggen wat een vpn is!

De staat van vpn

Bij vpn’s zijn het niet zozeer de technische ontwikkelingen die het onderwerp actueler dan ooit maken, maar de groeiende noodzaak van een beveiligde verbinding. Of het nu gaat om onbespied te kunnen browsen, of om het opzetten van een veilige verbinding met je thuisnetwerk. Er valt bovendien uit meer diensten te kiezen dan ooit! Lees hier de staat van vpn.

Vpn op elk apparaat

Het is mogelijk om OpenVPN op bijna al je apparaten te installeren. In deze workshops leggen we uit hoe je OpenVPN installeert op je smartphone, het besturingsprogramma van je pc en je router.

Overzicht vpn-providers

Vanwege de dreigende blokkade voor The Pirate Bay, allerlei spionerende instanties en veelvuldige regiorestricties zijn vpn-aanbieders relevanter dan ooit. Er zijn nogal wat bedrijven die een vpn-server beschikbaar stellen. Uiteraard kies je er niet zomaar eentje, maar verdiep je je eerst in de mogelijkheden. In dit artikel zetten we tien interessante vpn-providers op een rij. Lees hier het eerste en tweede artikel waar we bekende en onbekende vpn-providers op een rij zetten.

Masterclass: vpn naar je thuisnetwerk

Met een vpn surf je op het internet zonder dat je provider meekijkt of omzeil je regioblokkades van bepaalde websites. Maar een vpn is ook handig om overal veilig toegang te krijgen tot jouw thuisnetwerk. In deze workshop tonen we je hoe je jouw eigen vpn-server opzet met een Raspberry Pi.

De standaard: OpenVPN

Ook wanneer je via het internet privacygevoelige informatie met een andere partij uitwisselt, wil je natuurlijk niet dat derden die gegevens kunnen onderscheppen en inkijken. De beste manier om dat te vermijden is met behulp van een versleutelde vpn-verbinding en OpenVPN is een uitstekende toepassing waarmee je precies zo’n vpn-connectie kunt opzetten. Hier lees je alles wat je wil weten over OpenVPN.