abonneren
 

CYBERPESTEN

 

  Lees hier wat dit betekent.
 

Digitaal pesten of cyberpesten komt vaker voor dan je denkt. Zo’n 10% van de jongeren krijgt ermee mee te maken en dit cijfer stijgt ieder jaar. Gelukkig kun je als kind, ouder of school zelf het cyberpesten voorkomen én tegengaan. 

Digitaal pesten: cijfers en oorzaken

Helaas krijgen steeds meer kinderen en volwassen te maken met pesterijen via internet. Maar hoe vaak komt online pesten voor, waarom stijgt het en wat is de reden dat kinderen en ook volwassen het doen?

Lees meer

Zo herken je vormen van cyberpesten

Online pesten kent veel varianten, maar er zijn vier vormen die het meeste voorkomen. Door de verschillende vormen van cyberpesten te herkennen, kun je het treiteren tegengaan en eventuele problemen vaak sneller oplossen.

Lees meer

Online pesten: dit kun je eraan doen

Digitaal pesten of komt vaker voor dan je denkt. Zo’n 10% van de jongeren krijgt ermee mee te maken en dit cijfer stijgt ieder jaar. Gelukkig kun je als kind, ouder of school zelf het cyberpesten voorkomen én tegengaan.

Lees meer

10 tips om het online leuk te houden

Als kind komt er nogal wat op je af wanneer je ontdekt wat er allemaal via al die apps, websites en social media mogelijk is. Dan is het zaak om dit als ouder, school of verzorger op een positieve manier in goede banen te leiden.

Lees meer