}
abonneren

Zo verwijder je reclame uit het Windows 10-startmenu

Het startmenu van Windows 10 kun je helemaal naar je eigen hand zetten, maar één van de meest vervelende opties is dat er soms suggesties van apps in het startmenu komen die je liever niet ziet. Maar je kunt die functie eenvoudig uitschakelen.

Het startmenu van Windows 10 is eigenlijk veel beter dan Windows 7, omdat je de grootte en het type snelkoppelingen dat je erin kunt weergeven, zelf kunt aanpassen. Daarnaast werkt het startmenu ook prettiger en kun je - door de zoekfunctie te gebruiken - je apps en programma's sneller terugvinden.

Er is echter een minder fijne functie en dat is dat Microsoft het startmenu ook gebruikt om je suggesties weer te geven van bepaalde apps. Dat zijn vaak apps van Microsoft die - als je erop klikt - direct vanuit de Windows Store geïnstalleerd kunnen worden. Maar je bent zelf natuurlijk baas over je eigen computer en zit je helemaal niet te wachten op deze verkapte advertenties.

Suggesties uitschakelen

In het instellingenscherm van Windows 10 kun je deze zogeheten suggesties uitschakelen. Open het menu Instellingen en ga naar Persoonlijke instellingen. Vervolgens vind je aan de linkerzijde de optie Start. Als je deze aanklikt, vind je diverse opties voor het aanpassen van het startmenu.

Om de suggesties van apps in je startmenu volledig uit te schakelen, zet je de schuifknop bij de optie Af en toe suggesties in Start weergeven op uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Windows 10

Tags: Startmenu

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI