Zo knip je je sim naar nano-sim

Steeds meer smartphones worden voorzien van een nano sim-slot. Wel vervelend, want als je een normale (micro-)simkaart hebt, past deze niet meer in je nieuwe smartphone. Nu kun je wel een nieuwe aanvragen bij je provider, maar dan moet je waarschijnlijk een paar dagen wachten. Hier lees je hoe je je simkaartje kan verkleinen naar nano sim.

Bestel je bijvoorbeeld de iPhone 6 met een abonnement, dan levert je mobiele provider netjes een nano-sim mee. Heb je een los toestel gekocht en vraag je je nu af hoe je jouw sim of micro-sim in het toestel kunt krijgen, dan zijn er twee opties.

De eerste optie is dat je een nano-sim bestelt bij je provider. De meeste providers kunnen je op korte termijn een nieuw sim-kaartje leveren. Wil je hier niet op wachten en durf je een schaar te hanteren, dan kun je ook gewoon je eigen sim-kaartje bijknippen. Let wel, dit is natuurlijk geheel op eigen risico, maar als je netjes de instructies volgt kan er eigenlijk weinig misgaan.

Klik op onderstaande afbeelding, afkomstig van TechnoBuffalo, en print deze op A4-formaat uit. Let op dat je de afbeelding op ware grote uitprint! Leg je sim-kaartje op de juiste template, trek met een dunne stift de juiste lijnen en knip vervolgens het sim-kaartje op deze manier bij. Bij oudere sims (met een grotere chip) zul je door de chip zelf moeten knippen -- als je de templates keurig volgt, kan dit geen kwaad.

Vergroot de onderstaande afbeelding twee keer, of download hem hier (rechtsklik om te downloaden). Druk het bestand af op A4 als ware grootte.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Smartphones

Tags: