YouTube-video's downloaden op smartphone en pc

YouTube staat vol met video's die de moeite waard zijn om op je pc, smartphone of tablet te hebben staan. Helaas heeft Google die functie niet standaard ingebouwd. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is video's van YouTube te downloaden. Hier laten we zien hoe je dat doet.

Gratis YouTube-video's downloaden op pc

Er zijn verschillende programma's voor de pc om video's van YouTube te downloaden. Eén ervan is Free YouTube Downloader, een naam die weinig aan de verbeelding overlaat. Ook de tool zelf is rechttoe rechtaan. Bij de installatie moet je wel even uit je doppen kijken, om geen dingen binnen te halen die je niet nodig hebt. Surf naar youtubedownloader.com en klik op de downloadknop. Volg nu de downloadstappen, maar verwijder telkens het vinkje dat suggereert om extra software mee te installeren. Zelfs na het accepteren van de licentieovereenkomst moet je uitkijken voor de vinkjes die Free YouTube Downloader automatisch plaatst, maar als je voorzichtig bent heb je aan het einde van de rit alleen deze applicatie op je harde schijf.

Extensie voor Chrome en Firefox

Je hoeft niet per se een programma te downloaden als je video's van YouTube wilt opslaan. Video Downloadhelper is een extensie voor Chrome en Firefox en doet wat Free YouTube Downloader ook doet, maar dan gewoon in je browser. Als je de add-on of extensie hebt geïnstalleerd, ga je naar je favoriete YouTube-video en klik je op het icoontje van de extensie in je browserscherm. Daar zie je een lijst met beschikbare media (even goed uitkijken dat je de juiste pakt) en de video wordt gedownload. 

YouTube-video downloaden op smartphone

Download je liever naar je smartphone of tablet? Dat is ook geen probleem. Apps als FVD (Free Video Downloader, voor Android) zijn daar perfect voor. Je moet wel tegen een beetje reclame kunnen en vooral niet vergeten je wifi-verbinding aan te zetten, maar verder is het een fluitje van een cent. Je gaat in de browser binnen de app naar de video die je wil downloaden en volgt de stappen. De video wordt dan gedownload naar je mobiele device. Overigens werken de app en de extensie niet alleen voor YouTube-video's, maar ook voor veel andere websites.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Video

Tags: youtube, video, downloaden