}
abonneren

Windows 7: Vorige versies

Een interessante, maar verborgen backupfunctie van Windows 7 is Vorige versies. Stel, u hebt een map met bestanden waarvan de inhoud in de loop van de tijd is veranderd. Bijvoorbeeld omdat u de onderliggende documenten hebt bijgewerkt of hebt verwijderd. Het moment komt dat u de situatie ongedaan wilt maken. Het terughalen van een bestand uit de Prullenbak helpt dan niet.

Vorige versies op andere stations

Het zal u direct opvallen dat niet voor alle schijven vorige versies worden bijgehouden. In dat geval is de systeembeveiliging niet ingeschakeld voor het betreffende station. U kunt de beveiliging per station inschakelen.

Open het menu Start en rechtsklik op Computer. Kies voor Eigenschappen. In het geopende venster klikt u op Systeembeveiliging (links in het venster). Op het tabblad Systeembeveiliging selecteert u het station waarvoor u Vorige versies wilt inschakelen (in de lijst Beveiligingsinstellingen) en klikt u op Configureren. Kies voor de optie Alleen vorige bestandsversies terugzetten.

Wilt u ook systeeminstellingen kunnen herstellen (met behulp van Systeemherstel), kies dan voor Systeeminstellingen herstellen en vorige bestandsversies terugzetten. Bevestig tot slot met een klik op OK.

 

Met behulp van Vorige versies kunt u terugkeren naar een eerdere versie van dezelfde map. Rechtsklik op de map die u wilt ‘herstellen' en kies Eigenschappen. Op het tabblad Vorige versies ziet u een overzicht van ‘tussentijdse' backups waarnaar u kunt terugkeren. Per dag kunnen er meerdere kopieën van de mappen worden gemaakt. Kies de map met de datum die u wilt bekijken. Vervolgens klikt u op Openen, als u de map wilt controleren. De inhoud van de map verschijnt.

U kunt vervolgens individuele bestanden bekijken en zelfs openen. Vindt u wat u zoekt? Het is mogelijk om de volledige map te kopiëren (keer terug naar het hoofdvenster, selecteer de map en kies Kopiëren). Voordeel van deze aanpak is dat u de oorspronkelijke map kunt behouden. Wilt u de map niet behouden, kies dan voor Terugzetten. Daarmee wordt de huidige versie van de map op de computer vervangen. Het is belangrijk om te weten dat de actie niet ongedaan kan worden gemaakt. Bevestig met een klik op Terugzetten als u zeker van uw zaak bent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Besturingssystemen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR