Tip: Toch automatisch updates voor Windows XP ontvangen

Microsoft heeft de ondersteuning voor Windows XP stopgezet, maar via een register-instelling is het toch mogelijk om updates te ontvangen, zodat XP toch min of meer veilig is te gebruiken.

Gebruik je nog Windows XP en wil je daarvoor nog steeds updates ontvangen? Door een sleutel in het Windows register aan te passen, kun je dit voor elkaar krijgen. Normaal gesproken zijn de updates alleen bestemd voor bedrijven die gebruik maken van een betaald ondersteunings-abonnement, waarmee de XP-support wordt verlengd.

Maar als je de hieronder getoonde register-sleutel aanpast, krijg je voor je Windows XP-systeem ook automatisch updates. Open het Windows-register via het commando regedit om de register-editor te openen.

Ga naar de volgende sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\WPA

Maak vervolgens aan de rechterkant een subsleutel aan als DWORD-waarde, geef deze de naam PosReady en als waarde 1.

Je kunt de register-instellingen eventueel ook direct downloaden via deze link, waarbij je het reg-bestand direct kunt openen in de Register-editor en de wijzigingen meteen worden doorgevoerd. Start na afloop wel even de XP-machine opnieuw op.

Je Windows XP-computer krijgt vanaf nu weer gewoon updates, op vrijwel hetzelfde moment dat deze ook voor bedrijven beschikbaar komen.

Waarschuwing
Microsoft waarschuwt gebruikers die deze truc toepassen overigens wel: het kan namelijk voorkomen dat je hiermee ook updates binnenhaalt voor Windows Embedded versie en Windows Server 2003. Als een van deze updates worden geïnstalleerd onder Windows XP, dan bestaat de kans dat je Windows XP-systeem niet meer goed werkt of helemaal niet meer kan opstarten.

Gebruik deze truc dan ook voor eigen risico.

Lees ook:

> Windows XP-accounts overzetten naar Windows 7

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Algemeen

Tags: