Hoe jailbreak je iOS 7.1 op de iPhone/iPad?

Met een iOS-jailbreak krijg je veel meer controle over je iPhone of iPad. Je kunt er dan tweaks op installeren die je anders niet zou kunnen krijgen, je kunt dan die vervelende Stocks-app van je iPhone gooien, en, al mag het natuurlijk niet, je kunt dan gratis apps buiten de App Store om downloaden. Bij iedere iOS-update probeert Apple het lek waar een jailbreak gebruik van maakt te dichten, maar sinds een week is ook weer de laatste versie van iOS (7.1.1) te jailbreaken.

Waar vroeger nog Evad3rs dé naam was als het ging om het hacken van je iOS-apparaat, komt de iOS 7.1-jailbreak van een ander team. De nieuwe jailbreak heet dan ook Pangu, maar ondanks de naamswijziging blijft het proces vrijwel hetzelfde als vroeger.

We leggen je stap voor stap uit hoe je je iPhone of iPad met iOS 7.1 jailbreakt.

Maak een back-up!

Maak voor je gaat jailbreaken altijd een back-up van je apparaat! Als je alle onderstaande stappen volgt, gaat er als het goed is niets mis, maar er kan altijd onverhoopt iets fout gaan. Zorg in dat geval dat je je iOS-apparaat altijd kunt herstellen

Wat je nodig hebt

De nieuwste versie van iTunes
Windows 7/MAC OS
Een iPhone/iPad die draait op iOS 7.1
Een iPhone/iPad-kabel

1.

Zorg dat je iTunes hebt geïnstalleerd en naar de meest recente versie hebt geüpgrade.

2.

Verander je datum op je iPhone naar 2 juni 2014. Als je dit niet doet, vraagt Pangu je daar alsnog om, maar het is verstandiger om het van tevoren

3.

Ga naar http://pangu.io. De site is grotendeels in het Chinees, maar je ziet bovenaan duidelijk MAC en WINDOWS staan. Download het .exe-bestand voor Windows (34,3 MB), en open dat.

4.

Het programma Pangu opent nu. Je ziet nu een zwarte knop aan de rechterkant, met daarop de tekst 'Jailbreak'. Sluit je iPhone of iPad aan op het apparaat en klik op 'Jailbreak'
5.

Er verschijnt nu een laadbalk in je scherm. Zodra die op 20% is, verschijnt de Pangu-app op je telefoon. Tik de app aan.

6.

De app vraagt je of je verder wilt gaan. Klik hier op 'continue'.

7.

Het apparaat start nu een aantal keren opnieuw op. Laat dat rustig z'n gang gaan tot Pangu zegt dat je klaar bent.

8.

Gefeliciteerd, je iOS-7.1-apparaat heeft nu een jailbreak!
Je ziet nu op je scherm (waarschijnlijk in een nieuw homescreen rechts) een nieuwe app staan: Cydia. Die kun je omschrijven als de App Store voor tweaks en andere tools die je wilt hebben. Je kunt hier duizend-en-een verschillende tweaks downloaden waarmee je je telefoon kunt verbeteren of veranderen.In een volgend artikel zullen we onze favoriete tweaks en hacks voor iOS-jailbreaks beschrijven. Hou PCMweb dus in de gaten!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Workshop, IOS

Tags: ios 7, jailbreak, ios 7.1