Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

De beste tips voor Windows 8

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Windows 8 snel afsluiten
  3. > Groepen van apps maken
  4. > Direct opstarten naar bureaublad
  5. > Snel programma’s starten
  6. > Snel inloggen op Windows 8
  7. > Handige sneltoetsen
  8. > IE op bureaublad weergeven
  9. > Apps naast elkaar gebruiken

Alhoewel Windows 8 nog wel beschikt over een bureaublad, legt Microsoft met het nieuwe besturingssysteem vooral de focus op de zogenoemde apps, ofwel programma’s die draaien vanuit de tegeltjesinterface, of – zoals Microsoft het noemt – het Modern UI. Iedere app die je start, wordt altijd full screen weergegeven, waardoor het lijkt alsof je maar één app tegelijk kunt gebruiken.

Maar met een speciale ‘veegactie’ kan je twee draaiende apps naast elkaar op het scherm plaatsen. Dat gaat als volgt: start eerst twee apps op, bijvoorbeeld Mail en Internet Explorer. Ga nu met je vinger aan de linkerkant net buiten het scherm staan en veeg naar rechts over het scherm. De laatst geopende app zal nu worden verkleind tot een thumbnail aan de linkerzijde. Laat je vinger weer los van het scherm en je zult zien dat de laatst geopende app in de sidebar wordt getoond en de huidige app de rest van het scherm in beslag neemt.

Door weer op dezelfde manier van links naar rechts over het scherm te vegen kan je de achterliggende apps ook naar voren halen. Het werkt zelfs met het bureaublad; als je dat eerder hebt geopend, dan kan je het naast een draaiende app op het scherm weergeven. Dit trucje is overigens niet te repliceren met de muis.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Besturingssystemen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie