4 Tips voor Word

Vier handige tips voor Word 2003/2002 en Word 2007.1) Word 2003/2002: Tekenen zonder raster

Als u in Word objecten tekent en u gebruikt het raster zodat objecten uitgelijnd worden en u wilt voor een bepaald object het raster niet gebruiken, dan hoeft u het raster niet eerst uit te schakelen. U kunt Alt ingedrukt houden tijdens het tekenen van een object om tijdelijk buiten het raster te tekenen. U schakelt het raster in of uit door op de werkbalk tekenen op Tekenen te klikken en te kiezen voor Raster.

2) Word 2007: Lorem Ipsum
Misschien weet u wel dat u in Word via het commando =rand(), met eventueel een getal tussen de haakjes, een dummytekst kunt invoegen. In Word 2007 krijgt u echter een tekst over het toepassen van opmaak in Word 2007. Veel mensen zullen echter de gebruikelijke dummytekst Lorem Ipsum prefereren. Gelukkig blijkt Word 2007 nog steeds een commando te hebben om deze vertrouwde dummytekst in te voeren. U gebruikt hiervoor =lorem(), met eventueel een getal tussen de haakjes om de lengte aan te geven. Het getal bouwt u op door eerst het aantal paragrafen in te tikken gevolgd door het aantal zinnen per paragraaf, bijvoorbeeld =lorem(5,6).

3) Word 2007: Direct bloggen
Hebt u een blog, dan is het wel zo netjes dat uw berichten geen taalfouten bevatten. Vaak zult u daarom een bericht in Word typen en het vervolgens naar uw blog kopi‘ren, zodat u de spellingscontrole van Word kunt gebruiken. In Word 2007 kunt u de kopieerstap voor sommige blogsites overslaan doordat deze versie uw bericht direct op uw blog kan posten. Klik op de Office-knop en kies Nieuw. Dubbelklik vervolgens op Nieuw blogbericht. U zult nu de vraag krijgen of u uw blogaccount wilt registreren. U zult hier informatie over uw blog moeten invullen. Vervolgens kunt u uw bericht typen en via de knop Publiceren op uw weblog zetten.

4) Word: Snelle documentenindex
Wanneer u een aantal Word-documenten hebt die bij elkaar horen, dan kunt u daar op een handige manier een soort indexbestand voor maken. U selecteert de bestanden in de Verkenner en vervolgens kopieert u de bestanden. Start nu Word op en gebruik Ctrl+V om de documenten in te voegen. Ieder geselecteerd document wordt nu een object in het huidige document dat u kunt benaderen door erop te dubbelklikken. Wanneer u een document hebt bewerkt, dan wordt het voorbeeld in het indexbestand direct aangepast. Zo kunt u een indexbestand maken waarbij u snel kunt zien wat de inhoud van een document is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Office

Tags: