}
abonneren

22 tips voor Pinnacle Studio 16

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Volume keyframing
 3. Volume aanpassen per spoor
 4. Volume per clip aanpassen
 5. Effecten
 6. Audio loskoppelen
 7. Titel maken
 8. Meerdere trimpunten
 9. Trimmen met meerdere sporen
 10. Geavanceerd trimmen
 11. Clips verwijderen
 12. Standaard trimmodus
 13. Naar tijd navigeren
 14. Volgorde van clips aanpassen
 15. Clips invoegen en overschrijven
 16. Werking bronmonitor
 17. Collecties maken
 18. Bestanden toevoegen aan collecties
 19. Waarborgen beeldverhoudingen
 20. Tabbladen in Bibliotheek
 21. Geanalyseerde mappen aanmaken
 22. Ruimte besparen op ssd-schijf
Het videobewerkingspakket Pinnacle Studio 16 kent tal van veranderingen ten opzichte van zijn voorgangers. In 22 specifieke tips zetten we de belangrijkste functies voor je op een rij.

Als je jarenlang video hebt gemonteerd met Pinnacle Studio en je besluit te upgraden naar de laatst uitgekomen versie 16, dan staat je een verrassing te verwachten. Het programma is namelijk op veel onderdelen helemaal anders van opzet en werking. Niet alleen is er een compleet nieuwe bibliotheek om al je mediabestanden te archiveren, maar ook het bewerken van je clips op de tijdlijn is op een geheel andere leest geschoeid. Pinnacle Studio 16 beschikt over meer video- en audiosporen, meer montagetechnieken en een geavanceerde trimmonitor. Daarnaast zijn er een vernieuwde titelgenerator en effecteneditor. Kortom, zó veel vernieuwingen dat veel gebruikers het spoor bijster raken. Maar wees gerust: in dit artikel behandelen we 22 essentiële functies en onderdelen die je helpen snel vertrouwd te raken met de nieuwe Pinnacle Studio.

1. Resetten of herstellen van Pinnacle Studio

Als Pinnacle Studio al is geïnstalleerd en je ondervindt problemen, dan is er een optie om het programma te resetten. Dit doe je door de preferences te verwijderen. Ga daarvoor naar: C:\Users\jouw-pcnaam\AppData\Local\Avid\Studio\. Maak een kopie van alles wat er in deze map staat. Als je de hele map 2.0 verwijdert, reset je Pinnacle Studio compleet, dus ook de database en bibliotheek. Verwijder je alleen het bestand settings.xml in de map 2.0/settings, dan herstel je alle verwijzingen van Pinnacle Studio, maar blijven de collecties en tags in de bibliotheek behouden. Had je de map van de renderbestanden niet aangepast bij de instellingen, dan staan in de map Scratch alle renderbestanden.

Soms is resetten noodzakelijk.
Soms is resetten noodzakelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Video

Tags: Videobewerking, Pinnacle Studio

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI