abonneren

Webmail

Versleuteld mailen met Mailvelope

We gebruiken bijna allemaal Amerikaanse diensten voor e-mail als Outlook of Gmail. Het is inmiddels duidelijk dat de VS het niet zo nauw neemt met de privacy van buitenlanders zoals wij. Met Mailvelope neem je het heft in eigen handen, door e-mail te versleutelen.

- Door Jochem de Goede | 09/09/16 09:00

Veel klachten na herontwerp Yahoo Mail

Zoekmachinegigant Yahoo heeft het uiterlijk van zijn maildienst Yahoo Mail onder handen genomen en lang niet alle gebruikers zijn het eens met de wijzigingen. Functies die eerst gemeengoed waren zijn verdwenen of op onlogische wijze verplaatst, klagen gebruikers over de hele wereld.

- Door Kenneth Stamp | 15/10/13 15:30

Zo fix je het blauwe icoontje in Gmail!

Google is bezig om zijn Google Apps Admin Console een digitaal likje verf te geven. Helaas is hierbij iets fout gegaan en krijgt een groot aantal Gmail-gebruikers nu een verkeerd icoontje te zien: een blauw tandwiel met gele steeksleutel. Met onderstaande tip krijg je het rode envelopje weer terug!

- Door Xander Hoose | 25/09/13 11:17

Yahoo maakt puinhoop van recyclen e-mailadressen

Yahoo kondigde laatst aan dat het gebruikersnamen die niet langer gebruikt werden, zou vrijgeven aan nieuwe gebruikers. Op deze manier zouden er weer verse e-mailadressen vrijkomen en de database opgeschoond worden. Niet geheel verrassend leidt deze aanpak nu tot forse beveiligingsproblemen.

- Door Xander Hoose | 25/09/13 11:04

Unroll.me

Unroll.me ontstond vanuit een probleem, namelijk e-mailmoeheid. Je meldt je aan voor een nieuwsbrief, de interesse daarin verdwijnt na een tijdje, maar je bent te lui om je voor al die nieuwsbrieven af te melden. Tijd voor een lenteschoonmaak.

- Door admin-0 | 04/06/13 14:00

Outlook.com

Microsoft kondigde afgelopen zomer aan dat het Hotmail zou gaan vervangen door Outlook. Het lanceerde toen direct een previewversie. Begin 2013 was het eindelijk zover en werd de nieuwe webmaildienst gelanceerd.

- Door Redactie PCM | 06/05/13 13:00