Drupal 7 cursus deel 1: de basis

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Kleuren en logo aanpassen
  3. Je eerste artikel in Drupal 7 toevoegen
  4. De voorbereiding
  5. Waarom Drupal?
  6. Drupal 7 installeren
  7. De website verkennen
Een gelikte website ontwerpen met alle denkbare functionaliteit is allang niet meer voorbehouden aan doorgewinterde professionele webbouwers. Met moderne contentmanagementsystemen als Drupal 7 lukt het je ook zonder kennis van codetalen als php en html. In deze vierdelige workshop leer je stap voor stap hoe je een site bouwt.

Stel, je bent lid van een vereniging die een mooie website nodig heeft, bijvoorbeeld een club van autoliefhebbers. De club wil graag een uitnodigende website met een online kennisbank, een blog en een forum om ervaringen uit te wisselen. Oh ja, het moet er wel professioneel uitzien en clubleden moeten zelf pagina’s kunnen bijhouden. Kun jij dat regelen? Ja, dat kan, want met Drupal 7 heb je een gratis pakket in handen waarmee je zo’n website van topklasse bouwt. Het Witte Huis gebruikt Drupal, Sony Music gebruikt Drupal, dus waarom jij niet?

Installeren, content maken en nieuwe functionaliteit toevoegen is prima te doen – als je weet waar je moet beginnen. Want al is werken met Drupal niet moeilijk, het is wél een uitdagend systeem waarin je echt even je weg moet leren vinden.

In deze serie verkennen we stap voor stap hoe je een website bouwt met Drupal. In dit eerste deel leggen we de basis: hoe installeer je Drupal en wat zijn de basismogelijkheden? In de volgende afleveringen bouw je verder aan een website met de juiste looks en met alle gewenste functionaliteiten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Webdevelopment

Tags: cursus, drupal, drupal 7 cursus