abonneren

Twonky: foto’s en video’s op je tv

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Je media benaderen
  3. > Samenvoegen
  4. > Geavanceerd
  5. > Delen
  6. > Configuratie
  7. > myTwonky-account
  8. > Instellen
  9. > Downloaden en installeren
Tegenwoordig worden er grappen over gemaakt: de avondjes dat je op bezoek ging bij familie of vrienden en verplicht was de hele avond naar ellenlange diaseries van vakantiebelevenissen te kijken. De diaprojector staat inmiddels onder een dikke laag stof, maar hoe tover je nu eigenlijk je vakantiefoto’s makkelijk op je tv?

Voor de meeste pc-gebruikers zal dit de situatie zijn: je hebt op je pc een aantal mappen met vakantiefoto’s en filmpjes staan, maar je pc staat natuurlijk niet in de woonkamer. Om nu mensen mee te slepen naar de computerkamer om ze je vakantiefoto’s te laten zien, is niet echt gezellig. Liever kijk je ze op je tv, maar hoe krijg je nu je foto’s makkelijk van pc naar tv? Je kunt natuurlijk je foto’s bewerken tot een mooie diashow in filmformaat en deze op een dvd’tje branden (zie pagina 34), maar het kan nog makkelijker. Daarvoor moet je wel een smart-tv, media-adapter, dvd-speler of settopbox hebben die dlna ondersteunt; is dat het geval, dan is TwonkyManager je volgende stap.

TwonkyManager is een uitgebreidere versie van TwonkyServer. Beide producten laten je mediabestanden van je pc’s naar dlna-compatibele clients sturen. Het verschil zit ’m in de uitgebreidere mogelijkheden van de Manager, die je ook daadwerkelijk je media laat beheren en je media van de server naar een client laat sturen, in plaats van dat je alleen via de client bestanden op de server kunt benaderen. TwonkyServer is een onderdeel van TwonkyManager en aangezien beide pakketten evenveel kosten, is er geen enkele reden om niet voor de Manager te kiezen. 

In 8 stappen leggen we uit hoe je TwonkyManager installeert en toegang geeft tot je foto’s en videobestanden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Video, Workshop

Tags: Dlna, Multimedia, twonky

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord