Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Opnemen van streams

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Check updates
  3. > Lekker snel
  4. > Beeld én geluid
  5. > Alles afgetapt
  6. > Aan de slag
  7. > Total Recorder
De entertainmentindustrie ziet steeds meer toekomst in het streamen van content. Op zich een aardige oplossing voor wanneer je thuis in de huiskamer kijkt of luistert, maar een gedrocht als het gaat om luisteren onderweg. Zéker met de veel te hoge mobiele internettarieven in Nederland.

Achter de huidige streamingmodellen lijkt op zich een nobele gedachte te zitten: luister voor een vast bedrag per maand net zoveel muziek als je wilt, of kijk naar alle films die je wilt. Toch schuilt er een addertje onder het gras, want de gestreamde muziek of film wordt nooit je eigendom. En met eigendom bedoelen we in dit geval dat je bestanden op een lokale harde schijf zet.

Dat de film- en platenmaatschappijen nog steeds bezig zijn met het wiel uitvinden blijkt maar weer uit het recente Spotify-debacle. In eerste instantie kon je daar als gebruiker tracks en complete albums in mp3-formaat aanschaffen. Deze onbeveiligde bestanden waren vervolgens probleemloos op elke mp3-speler te beluisteren. Blijkbaar vond men dat toch wat griezelig, want zonder enige waarschuwing vooraf werden deze betaalde downloads begin januari ineens stopgezet. Alleen streams luisteren is nu nog mogelijk – in ieder geval ten tijde van schrijven van dit artikel – en dat is een dure business als je onderweg bent, en helemaal als je tijdens de vakantie in het buitenland mobiel wilt luisteren. 

Voor de genoemde platen- en filmmaatschappijen is streamen echter een soort van natte droom, want omdat de streams beveiligd zijn en er vaak ook nog eens exotische codecs worden gebruikt, is het een behoorlijk veilige methode. Jan met de pet is namelijk niet in staat om de streams lokaal te bewaren. Denkt men. Gelukkig blijkt het met een beetje kennis van zaken doodsimpel om streams lokaal te bewaren. En zo neem je probleemloos Radio 1 in prima kwaliteit op, maar zijn ook de Spotify-tracks en gemiste uitzendingen in een handomdraai te bewaren. Daarbij gaan we uit van het basisprincipe dat álles wat je uiteindelijk hoort of ziet op je apparaat, is vast te leggen in een geluids- of videobestand.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Video

Tags: total recorder, workshop

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie