Corrigeer de kleuren van je video

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Tabblad Deliver
 3. Gebruik extremen
 4. Van kleur veranderen
 5. Memories gebruiken
 6. Window en Qualifier
 7. Waveform
 8. Tabblad Conform
 9. Tabblad Color
 10. Opzetten project
 11. Tabblad Media
De meeste videobewerkingsprogramma’s voor consumenten beschikken niet over de juiste middelen om kleuren in video te kunnen corrigeren. Maar er is een goed gratis alternatief; Davinci Resolve Lite.

Om een videomontage te perfectioneren is kleurcorrectie vrijwel altijd noodzakelijk. Het stelt je niet alleen in staat om de belichting te veranderen, contrasten te vergroten of om kleurzwemen te corrigeren, maar ook om een geheel eigen sfeer te creëren door kleuren te veranderen.
Davinci Resolve Lite is een kleurcorrectiepakket dat je gratis kunt downloaden op blackmagicdesign.com. Dit pakket biedt zoveel professionele mogelijkheden om kleuren te corrigeren, dat geen enkel consumentenvideobewerkingspakket hieraan kan tippen. Davinci Resolve Lite beschikt over verschillende scopes om helderheid en kleuren te kunnen beoordelen en je kunt zowel primaire als secundaire kleurcorrecties uitvoeren.
In deze workshop zullen we de basisworkflow van het pakket beschrijven aan de hand van een aantal oefeningen. Om het je makkelijker te maken deze workshop te volgen, kan je op pcmweb.nl/davinci de oefenbestanden waarmee we werken downloaden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Video, Workshop

Tags: davinci resolve, kleurcorrectie