abonneren

Blurayfilms op elke speler!

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Bluraybackup
  3. > Videodisc streamen
  4. > Vanaf de harde schijf...
  5. > Van videodisc naar mkv
  6. > Download en installatie
MakeMKV is een transcoder die je videofilms kan omzetten naar een (patentvrij) formaat waar zowat elke speler mee overweg kan. Heb je bijvoorbeeld een paar blurayfilms liggen maar weigert je mediaspeler die af te spelen, dan zet MakeMKV die moeiteloos om naar het mkv-formaat. En er is meer...

Wil je je blurayfilms bijvoorbeeld ook op je mediaspeler of mobiele apparaat kunnen bekijken, dan zit er wellicht weinig anders op dan die in een videoformaat om te zetten dat behapbaar is voor dat toestel. Zoals de naam al doet vermoeden, zet MakeMKV zo’n film nagenoeg volautomatisch om naar mkv. Dat is de video-extensie van Matroska, een opensource-multimediacontainerformaat. Zo’n container kan uit verschillende video-, audio- en ondertitelingstracks bestaan en kan ook allerlei metadata bevatten en hoofdstukken bewaren. Dit formaat is erg populair, temeer omdat de meeste spelers ermee overweg kunnen, op diverse platformen. Mocht dat bij jou toch problemen geven: er zijn diverse tools beschikbaar om mkv alsnog naar een ander formaat om te zetten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Video, Workshop

Tags: workshop, Makemkv

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord