abonneren

Free Opener krijgt vrijwel alles open

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Openen met...
  3. > Tóch onbekend?
Je hebt een bestand gedownload, maar geen van je programma’s weet er raad mee. Erg vervelend. Je kunt natuurlijk googelen naar die nukkige extensie en hopen dat je een oplossing vindt, maar het kan waarschijnlijk eenvoudiger: met Free Opener.

Free Opener is een gratis tool die je kunt downloaden op www.freeopener.com. Helaas vonden de makers het nodig om de software in een downloadmanager (InstallIQ) te verpakken. Kijk dus even uit en selecteer bij installatie de optie Skip all free offers!

Free Opener start met een leeg programmavenster. Probeer nu het onbekende bestand in te laden. We nemen als voorbeeld even een doodgewoon jpg-bestand. Free Opener toont dan de afbeelding met onderaan enkele opties: Rotate (counter)clockwise, Resize, Crop, Grayscale, Blur, Sepia en Brightness/Contrast. Via de Undo-knop kan je een aanpassing ongedaan maken. Verder staan er bovenaan nog knoppen voor zoomen, kopiëren naar klembord en afdrukken. Vreemd genoeg lijkt de Save-knop niet te werken. Save as… werkt gelukkig wel.

Het spreekt voor zich dat je bij een audiobestand of een document aangepaste functies te zien krijgt. Open je bijvoorbeeld een doc(x)-document, dan krijg je van Free Opener een afgeslankte en mooi geïntegreerde tekstverwerker.

***extensies.png
Free Opener werkt ook rechtstreeks vanuit de Verkenner.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Tools

Tags: tools

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord