Zo werk je mee aan Windows 10

Voor het eerst sinds een aantal jaar laat Microsoft gebruikers weer nieuwe functies van Windows testen. Je kunt je namelijk aanmelden voor het Windows Insider-netwerk, waarbij je als eerste de nieuwste mogelijkheden van Windows 10 kunt uitproberen. Hoe meld je je aan als Windows 10 Insider?

Betatesten van producten van Microsoft kon al langer, want nog niet zo heel lang geleden kon je bijvoorbeeld bèta-dvd's van Window XP en Vista bestellen. Met de komst van Windows 10 kan het testen van nieuwe functies echter op een veel handiger manier, namelijk door je aan te melden als Insider, waardoor je de nieuwste versies gewoon via internet ontvangt. Hoe doe je dat?

Vanuit Windows 10 zelf is het al mogelijk om je aan te melden als Insider, maar je moet je wel eerst aanmelden als tester.  Daarvoor ga je naar https://insider.windows.com/ en klik je op de knop Aan de slag. Voer je gegevens in (je hebt ook een Microsoft-account nodig, bijvoorbeeld je Live- of Hotmail-adres).

Windows Update

Als je je eenmaal hebt aangemeld als Insider van Windows 10, kun je vanuit Windows Update automatisch de laatste updates ontvangen die speciaal worden uitgerold naar deelnemende Insider-computers. Daarvoor meld je je apart aan onder de optie Updates. Daar vind je de knop Aan de slag. Vul het Microsoft-account en het wachtwoord in dat je eerder op de bovengenoemde site hebt aangemaakt. Windows 10 meldt jou nu aan op dat account vanuit het besturingssysteem. In tegenstelling tot vorige versies van Windows 10 hoef je je bestaande Windows 10-account niet te wijzigen in een Microsoft-account. Voor de Anniversary Update was dat nog wel noodzakelijk, maar nu kun je deze optie los gebruiken van je Windows-account zelf.

© PXimport

Slow and fast

Microsoft brengt testversies van Windows 10 op twee manieren uit, de Fast-methode en de Slow-methode. Bij de Fast-methode krijg je de updates het meest snelst binnen op je systeem, maar kunnen deze updates meer bugs bevatten en instabieler zijn. Kies je voor Slow, dan zit er meer tijd tussen de nieuwste updates, maar worden deze wel nagenoeg bugvrij naar je computer uitgerold.

Feedback

Bij elk nieuw onderdeel in Windows 10 kunnen Insider-testers aan de hand van opmerkingen feedback geven. Zo weet Microsoft of het onderdeel wel of niet goed door de Insiders is ontvangen. Het gebeurt daarnaast ook heel vaak dat Microsoft de functionaliteit van Windows aanpast naar aanleiding van kritiek op een bpeaald onderdeel.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten