abonneren

Zo verwijder je het meldingenscherm en Actiecentrum in Windows 10

Windows 10 heeft een nieuwe functie waarbij je rechts onderin een notificatie te zien krijgt bij een melding. Dat kan handig zijn, maar als je overal al genoeg notificaties van krijgt, wil je deze functie misschien uitschakelen.

Het uitschakelen van de notificaties en het bijbehorende Actiecentrum - die je te zien krijgt als je op het meldingen-pictogram klikt - kun je deels uitschakelen via de systeeminstellingen van Windows 10.

Ga naar Instelligen, kies voor Systeem en open vervolgens aan de linkerzijde het onderdeel Meldingen en acties. Aan de rechterzijde kun je nu vervolgens per app aangeven of deze wel of geen meldingen mogen weergeven in het Actiecentrum. 

Actiecentrum compleet uitschakelen

Het compleet uitschakelen van het Actiecentrum kan met behulp van een systeembeleidsinstelling. Daarvoor gebruik je de Lokale Groepsbeleidseditor. Deze kun je openen via het startmenu, waar je de volgende opdracht intypt, gevolgd door enter: gpedit.msc.

Nu je de groepsbeleidseditor hebt opgestart, ga je aan de linkerzijde naar het item Gebruikersconfiguratie en klap je vervolgens de subsleutel Beheersjablonen uit. Daaronder vind je weer een nieuw subitem: Startmenu en Taakbalk. Klik hierop, en aan de rechterzijde verschijnen vervolgens alle opties die onder dit subitem vallen.

De functie voor het uitschakelen van de notificaties en het Actiecentrum vind je onder de optie Meldingen en Actiecentrum verwijderen. Dubbelklik op dat item, en zet de functie op Uitgeschakeld, via de radio-buttons links bovenin. Sluit nu de editor af, en start de computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Windows 10

Tags: Meldingen, actiecentrum, gpedit

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord