Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Adobe Premiere Elements: Selecties maken in Clipmonitor

Het populaire videobewerkingspakket Adobe Premiere Elements 11 bevat tal van nieuwe functies. Aan de hand van 25 specifieke tips loodsen we je door het programma heen.

In Premiere Elements 11 is een aantal knoppen om te kunnen navigeren in de Clipmonitor verdwenen. Door gebruik te maken van het toetsenbord kun je toch nog snel en efficiënt werken. Dubbelklik op een clip in de Projectelementen om deze te openen in de clipmonitor. Gebruik de spatiebalk om een clip af te spelen. Ga versneld door de video door herhaaldelijk de L-toets in te drukken. Stop de video dan met de K-toets. Met de J-toets spoel je terug. Om delen van clips te markeren, gebruik je de I-toets om een beginpunt te plaatsen en de O-toets om een uitpunt te plaatsen. De selectie zet je op de tijdlijn met de komma-toets. De clip wordt ingevoegd op de positie van de rode tijdlijnmarkering. Wil je een clip overschrijven, dan gebruik je de punt-toets.

Tip-13-clipmonitor.tif

De bediening van de clipmonitor werkt snel met het toetsenbord.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Video

Tags: Premiere Elements

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie