abonneren

Adobe Premiere Elements: Selecteren bitrate

Het populaire videobewerkingspakket Adobe Premiere Elements 11 bevat tal van nieuwe functies. Aan de hand van 25 specifieke tips loodsen we je door het programma heen.

Met het gratis programma Mediainfo kun je eenvoudig achterhalen wat de bitrate is van de originele video. Vul die bitratewaarde in bij de geavanceerde instellingen van de export op het tabblad Video bij het kopje Bitsnelheidinstellingen. Bij een gelijkblijvende codec-keuze heeft het geen zin om de bitrate extreem te verhogen. Dit levert geen kwaliteitswinst op, maar wel een veel groter bestand. Exporteer je bestanden voor het web, dan kan de bitrate lager zijn dan van het origineel. Ga voor een resolutie van 1920 x 1080 uit van een bitrate van 4 Mbit/s. Gebruik je een resolutie van 1280 x 720 dan is een goed startpunt 2 Mbit/s. Kies je voor de resolutie 640 x 360 dan kun je de bitrate zelfs verlagen tot 800 Kbit/s zonder in kwaliteit erop achteruit te gaan.

Tip-24-bitrate.tif

De bitrate bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Video

Tags: Premiere Elements

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord