abonneren

Adobe Premiere Elements: Clipvolume aanpassen

Het populaire videobewerkingspakket Adobe Premiere Elements 11 bevat tal van nieuwe functies. Aan de hand van 25 specifieke tips loodsen we je door het programma heen.

Er zijn drie belangrijke manieren om het volume van een videoclip te veranderen. Als het geluid te zacht is opgenomen, dan kun je de clip normaliseren. Door deze audioversterking worden eventuele ongewenste bijgeluiden of ruis uiteraard ook versterkt. Rechtsklik met de rechtermuisknop op een clip en kies Audio versterking. Klik op de knop normaliseren om het volume van de clip automatisch te verhogen.
Je kunt het volume van een clip ook verhogen of verlagen met de audiomixer. Positioneer de tijdlijncursor op de aan te passen clip en open de audiomixer onder Gereedschappen. Bedien daarna de schuif van de bijbehorende audiotrack om het volume aan te passen.
De derde en laatste optie die je hebt om het geluid van een clip aan te passen, is door het plaatsen van keyframes op de gele lijn over de audio van de clip. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik met de muis op de gele lijn om een keyframe te plaatsen. Door de keyframe met de muis beet te pakken, kun je deze omlaag of omhoog bewegen om het volume te veranderen. Door meerdere keyframes te gebruiken kun je zo een mooie fade-in of fade-out maken.

Tip-20-clipvolume.tif

Met behulp van keyframes kun je eenvoudig delen van het geluid aanpassen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Video

Tags: Premiere Elements

Nieuws headlines

Laatste reactie