abonneren

Abbyy Finereader 11 (3): Verrijk het woordenboek

Abbyy maakt gebruik van een eigen ingebouwd woordenboek. Dit verbetert het proces van tekenherkenning. Natuurlijk zijn er altijd woorden die niet in dit woordenboek voorkomen, vooral als het gaat om nieuwe woorden of vaktermen. Tijdens het proces van tekenherkenning laat Abbyy in het venster Verificatie woorden zien waarover twijfel bestaat.

Als Abbyy een woord niet herkend, maar wel correct is herkend, klik je op Toevoegen. Dan wordt het woord toegevoegd aan het woordenboek. De volgende keer zal Abbyy dit toegevoegde woord direct herkennen en jou niet meer lastig vallen met de vraag of dit woord correct is. Naarmate je zelf meer woorden toevoegt, werkt de tekstherkenning van Abbyy in het vervolg sneller.

De woorden die je zelf hebt toegevoegd, kun je bekijken in Abbyy. Ga naar Gereedschappen, Woordenboeken bekijken. In Gebruikerswoordenboek selecteer je eerst de taal (bijvoorbeeld Nederlands). Klik aan de rechterkant op Beeld en je ziet een overzicht van de toegevoegde woorden. Vanuit dit venster kun je zelf ook woorden toevoegen door eenvoudigweg op Toevoegen te klikken.

Een eigen woordenlijst importeren kan ook. Het invoerbestand moet in txt-formaat zijn en de woorden dienen door spaties van elkaar gescheiden te zijn. Een zelf aangemaakt woordenboek kun je ook exporteren. Geef het woordenboek een naam en sla het op. Dit is vooral handig als je Abbyy herinstalleert op een bestaande of nieuwe pc. Je hoeft niet meer opnieuw tijd en energie te steken in een eigen woordenboek met specifieke vaktermen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Tools

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie