Nieuwe iPad? Zo zet je gegevens over!

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Optie 3: een verse iPad
  3. Optie 1: iTunes
  4. Optie 2: iCloud
Stond je vanmorgen in de rij voor de Apple Store of MediaMarkt en ben je naar huis gegaan met een nieuwe iPad onder je arm? Gefeliciteerd! Heb je een oude iPad of iPad 2, dan wil je waarschijnlijk nu je gegevens overzetten. In deze workshop vind je een drietal manieren om zo snel mogelijk met je oude apps aan de slag te gaan!

Voorwerk
Het is altijd slim om een kopie van je gegevens te maken, voordat je van een oude naar een nieuwe iPad migreert. Er kan bij het backup/restore-proces natuurlijk altijd iets mis gaan en dan is het veel handiger om toegang te hebben tot individuele, belangrijke bestanden.

Importeer eerst je camerarol met iPhoto (Mac), Image Capture (Mac), of sleep je fotomappen in de Verkenner naar een map op je bureaublad (Windows).

Synchroniseer je je iPad met je computer, zet dan ook al je aankopen over. Hang de iPad aan je pc of Mac, start iTunes, klik met rechts op de iPad en kies voor Zet aankopen over. Alle apps, games, muziek en films die nog niet in je iTunes stonden, worden nu netjes gekopieerd.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Workshop, Tablets

Tags: