}
abonneren

Bestanden uitwisselen tussen smartphones en tablets

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. S Beam
  3. Wifi en Wifi Direct
  4. AirDrop
  5. Bump
  6. Dropbox

Met Bump kan je relatief eenvoudig contactgegevens, foto’s, video’s en andere bestanden uitwisselen met smartphones in je omgeving. Hiervoor hoef je de twee toestellen slechts tegen elkaar te tikken, ofwel bumpen. Groot voordeel is dat het cross-platform werkt, met apps voor iPhone, iPad en Android. Op beide toestellen moet je wel de Bump-app installeren, die op de verschillende platforms nagenoeg hetzelfde werkt.

Vul bij voorkeur vooraf, op het eerste tabblad, je contactgegevens in. Via de tabbladen kan je onder meer foto’s, bestanden en contacten voor de overdracht selecteren. Met de Android-app kan je tevens muziek en (suggesties voor) apps bumpen. Op de iPhone is dit eruit gehaald: het was te ingewikkeld en werkte niet optimaal. Tik als je klaar bent de toestellen tegen elkaar, zodanig dat ze kort vibreren. Na bevestiging (op beide toestellen) worden de geselecteerde items overgezet. De verbinding blijft actief en je kunt bijvoorbeeld via de ingebouwde chatfunctie een bedankje sturen.

Bump kan inmiddels ook uitwisselen met een computer. Selecteer net als in de vorige stap de items die je wilt overzetten. Ga met een browser naar bu.mp en tik met je smartphone op de spatiebalk van je computer. De items verschijnen nu in de browser waar je ze eventueel kunt downloaden. Ook de andere richting is mogelijk: ga op bu.mp naar het tabje Transfer to Phone, selecteer de bestanden op je computer die je wilt versturen en tik weer op de spatiebalk. De bestanden worden vervolgens naar je smartphone overgezet.

bump-browser.pngbump-browser-rev.png
Foto’s die je naar je computer verstuurt verschijnen in de browser, waar je ze eventueel kunt downloaden. Met Bump kan je ook bestanden van je computer naar je smartphone sturen.

Bump lijkt magisch, maar de werking is betrekkelijk eenvoudig. Zodra je toestellen tegen elkaar tikt wordt dat geregistreerd door de bewegingssensor. Bump kijkt welke toestellen op hetzelfde moment een vergelijkbare ‘bump’ hebben gevoeld en verbindt ze met elkaar. Met miljoenen gebruikers wereldwijd kan je letterlijk verkeerd verbonden worden. Wat helpt is dat Bump zich beperkt tot toestellen in je omgeving. Daarom raadpleegt de app ook je locatie.

Nadeel van Bump is dat de app volledig op een internetverbinding vertrouwt. Onderweg wordt je mobiele internetverbinding gebruikt en dat kan relatief traag zijn. Je kunt geen bestanden groter dan 20 MB uitwisselen. Bovendien gebruikt Bump een server, wat soms verbindingsproblemen geeft.

Dezelfde makers hebben met Bump Pay ook een leuke app om (op basis van een PayPal-account) vrienden te betalen door toestellen tegen elkaar te tikken. Google ziet duidelijk potentie in het bedrijf en heeft het in september dit jaar overgenomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Tablets

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI