}
abonneren

Bestanden uitwisselen tussen smartphones en tablets

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. S Beam
  3. Wifi en Wifi Direct
  4. AirDrop
  5. Bump
  6. Dropbox

Apple is nog steeds terughoudend als het gaat om nfc. In AirDrop, de nieuwe functie voor bestandsuitwisseling in iOS 7, gebruikt het een combinatie van bluetooth en wifi. Voor het vinden van andere apparaten wordt bluetooth gebruikt. Een voordeel ten opzichte van nfc is dat het over een grotere afstand werkt. Je hoeft de apparaten dus niet heel dicht bij elkaar te houden. Voor de daadwerkelijke overdracht wordt een wifi-verbinding opgezet tussen de twee apparaten. Het is technisch gezien Wifi Direct, maar Apple bouwt helaas op eigen gesloten standaarden, zoals ook AirPlay en AirPrint.

AirDrop kan je aanzetten via het Control Center, waarbij je kunt kiezen of je voor iedereen of alleen voor je contacten zichtbaar bent. Verder zijn geen instellingen nodig. Voor het delen kan je iedere app met deelmogelijkheid gebruiken. Selecteer bijvoorbeeld een foto, klik op delen en kies één of meerdere personen om die foto mee te delen. De ontvanger moet de overdracht goedkeuren, en de content wordt op de juiste plaats opgeslagen. AirDrop werkt alleen op recente Apple-producten: vanaf de iPhone 5 en iPad 4. Gebruikers met een iPhone 4s of iPad 3 hebben dus pech.

air1.jpgair2.jpg
Selecteer de foto’s die je wilt delen, kies voor delen via AirDrop en selecteer de personen. Bij de ontvanger wordt de content op de juiste plaats bewaard, in dit geval Foto’s.

AirDrop bestaat al iets langer voor de Mac. Het maakte zijn debuut in OS X Lion. Opvallend genoeg kun je AirDrop niet gebruiken voor uitwisseling tussen een Mac en iOS-apparaat. Dat lukt mogelijk wel met OS X 10.9 Mavericks, dat naar verwachting eind oktober verschijnt, hoewel de functie bij de bètaversies nog niet beschikbaar is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Tablets

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI