abonneren

Bestanden uitwisselen tussen smartphones en tablets

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. S Beam
  3. Wifi en Wifi Direct
  4. AirDrop
  5. Bump
  6. Dropbox

S Beam van Samsung is een variant op Android Beam, exclusief te vinden op (recente) toestellen van Samsung, zoals de Galaxy S3, Galaxy S4 en Note II. S Beam en Android Beam werken grotendeels hetzelfde. Om het te gebruiken moet je het eerst activeren via de instellingen.

Net als bij Android Beam wordt nfc gebruikt voor het opzetten van de verbinding. Druk de toestellen met de achterkant tegen elkaar en kies de optie Tikken om uit te zenden. Dat kijkt net zo nauw als bij Android Beam: de Galaxy Note II en Galaxy S4 kunnen goed met elkaar overweg, maar één van de toestellen moeten we draaien voordat er verbinding wordt gemaakt. Voor het uitwisselen van bestanden wordt nu Wifi Direct gebruikt in plaats van bluetooth. Wifi Direct is, met snelheden tot zo’n 300 Mbit/s, vele malen sneller dan bluetooth. Het is eigenlijk jammer dat Google dit niet zelf heeft gebruikt voor Android Beam.

Een toestel als de Galaxy Note 8.0 heeft helaas geen nfc en biedt dus geen S Beam of Android Beam. Het heeft wél Wifi Direct zodat je de handmatige methode kunt gebruiken.

sbeamactief.pngtikken.pngtikken2.png

S Beam kan je activeren via de instellingen of met de snelkoppeling in de notificatiebalk. Zodra de toestellen elkaar vinden verschijnt de optie Tikken om uit te zenden.Voor het overzenden van bestanden wordt een snellere Wifi Direct-verbinding opgezet.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Tablets

Tags:

Laatste Vacatures