}
abonneren

Tv-series en films op afroep

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Ondertitels
  3. Kwaliteit
  4. Speel je eerste film
  5. Testen en activereren
  6. Netflix-account maken
  7. Amerikaans iTunes-account
  8. Unblock-us registereren
  9. Dns instellen
Diensten als Netflix zijn in de VS al geruime tijd een groot succes. En niet zonder reden. De formule is eenvoudig: voor een bijzonder schappelijk bedrag, in dit geval $ 8 per maand, stream je ongelimiteerd content uit een indrukwekkende film- en tv-bibliotheek.

Laten we meteen duidelijk zijn: het aanbod is goed. Het filmaanbod is vrij recent en erg gevarieerd, maar de echte parel in de Netflix-kroon is het immense aanbod aan tv-series. Of je nu een liefhebber bent van Star Trek, Bones, Weeds, Breaking Bad, Wilfred, Futurama of Family Guy, je zal ongetwijfeld je gading vinden. Een flink deel ervan is zelfs beschikbaar in HD en met (Engelse) ondertitels. Bovendien geniet je met een betaald abonnement niet enkel van Netflix op je computer, maar ook op je iPad, Apple TV of spelconsole.

Er is maar één probleem: Netflix is niet beschikbaar in Nederland en België. Na een succesvolle lancering in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn de Scandinavische landen als volgende aan de beurt. Maar voor elk probleem is er een oplossing...

Om Netflix in huis te halen gebruiken we een Apple TV, al kan je eender welk ander apparaat gebruiken – zolang het de Netflix-functie maar aanbiedt. Om de blokkade voor niet-Amerikaanse klanten te omzeilen kan je een VPN-dienst (Virtual Private Network) gebruiken zoals HideMyAss.com of Witopia.com. Aangezien je daarvoor extra software moet installeren, is dat handig zolang je op je pc werkt, of op een apparaat zoals de iPad waar het gebruik van een VPN is voorzien. Op heel wat andere apparaten in huis is dit echter onmogelijk. Daarom kozen we voor unblock-us.com, een dienst op basis van dns-servers. Die instellingen kan je immers op zowat alle apparaten met een internetverbinding veranderen. Nog handiger is het wanneer je de dns-instellingen verandert op je router, zodat alle apparaten in je thuisnetwerk kunnen meegenieten van de dienst. Het enige nadeel: het werkt enkel voor de lijst met ondersteunde diensten, al is die heel uitgebreid

Unblock-us.com kost minder dan $ 5 per maand en biedt een proefperiode van een week. Netflix kan je een maand lang gratis uitproberen, dus je hoeft niets te betalen als het totaalpakket je toch niet zou bevallen.

Hou wel je dataverbruik in de gaten, want de dienst laat de teller van je internetabonnement flink draaien. Bij deze workshop noteerden we een dataverbruik tot 1 GB per uur, en zelfs tot 2,3 GB per uur als je HD-content streamt. Met een datalimiet van 100 GB kan je al flink wat bekijken, maar wie op een lagere limiet zit is bij deze gewaarschuwd!

Geschreven door: Jamie Biesemans op

Category: Workshop, Streaming media

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI