abonneren

Spotify: Hoe te beginnen

Spotify is ongekend populair, maar benut je Ɣlle mogelijkheden van de webdienst? Vast niet. Met onze tips beleef je nog meer plezier aan Spotify. Wat heb heb je daarvoor nodig?

De online muziekdienst Spotify is een initiatief van een Zweeds bedrijf en is opgericht in 2006. In de muziekdatabase van Spotify zitten miljoenen nummers, voor elke gebruiker toegankelijk. Spotfiy is bij uitstek de dienst om jouw muzikale smaak te verbreden, want je kunt ongelimiteerd door de muziekbibliotheek grasduinen en zo nieuwe nummers en groepen ontdekken.

Op de website van Spotify download je de benodigde software. Om van Spotify gebruik te maken, heb je tevens een Facebook-account nodig. Je logt heel gemakkelijk in met je Facebook-gebruikersnaam en -wachtwoord, waarna de gebruikersomgeving van Spotify verschijnt.
Spotify is verkrijgbaar in drie varianten. In de gratis versie, Spotify Free, hoor je om de zoveel nummers een gesproken reclameboodschap en verschijnt er af en toe een reclamevenster, die je gelukkig gemakkelijk wegklikt. Je mag per maand twintig uur naar de muziek van Spotify luisteren. Daarnaast bestaan er ook twee betaalde varianten van Spotify. Kies je voor Spotify Unlimited, dan betaal je € 4,99 per maand, krijg je een reclamevrije versie, mag je onbeperkt luisteren en wordt de muziek gestreamd in 320 kbit/s. Met Spotify Premium (€ 9,95 per maand) geniet je ook deze voordelen en kun je de muziek ook nog eens beluisteren op je smartphone.

Om de servers van Spotify niet onnodig te belasten, wordt gebruikgemaakt van p2p-technologie. Dit betekent dat muziek zoveel mogelijk vanuit andere gebruikers wordt gestreamd. Als gebruiker van Spotify stel je dus zelf ook bandbreedte en schijfruimte beschikbaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Streaming media

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie