}
abonneren

Overal je eigen discotheek

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Afspelen
  3. Netwerkinstellingen
  4. Mappen toevoegen
  5. Accountgegevens
  6. Server configureren
Luister je graag naar muziek met verschillende apparaten? Dan is het programma Subsonic iets voor jou! Met behulp van een mediaserver maakt dit tooltje al je favoriete nummers toegankelijk via het web.

Het is onhandig om telkens muziekbestanden te synchroniseren met diverse apparaten. Je bent er namelijk best veel tijd mee kwijt om keer op keer nieuwe muziekalbums naar een smartphone, tablet, e-reader, handheld of netbook over te hevelen. Dankzij het slimme programma Subsonic is dat niet meer nodig. Hiermee creëer je gemakkelijk een mediaserver op een pc, waarna je nummers streamt naar ieder apparaat dat verbonden is met internet. Het voordeel is dat je op één plek de muziekbibliotheek beheert, terwijl alle liedjes overal bereikbaar zijn via een webpagina of app.

Subsonic biedt verschillende audioformaten aan via de mediaserver. Zo is er ondersteuning voor mp3, ogg en aac. Daarnaast is de freeware in staat om ‘on the fly’ lossless-formaten te converteren naar mp3. Het lukt zo ook om bijvoorbeeld flac-, wav- en ape-bestanden via het http-protocol te streamen. Prettig is dat je met Subsonic niet meer beperkt bent tot de opslagruimte van je tablet of smartphone, aangezien de bestanden op de harde schijf van je pc staan opgeslagen. Het enige dat je nodig hebt, is een stabiele internetverbinding via bijvoorbeeld wifi of 3G. Let in het laatste geval overigens wel op de datakosten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Streaming media

Tags: workshop, subsonic

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI