De beste tips om je eigen mediacenter te maken met Kodi

Kodi is al sinds lange tijd een van de beste manieren om je eigen mediacenter te bouwen. Je kunt natuurlijk blind de kanalen toevoegen die door XBMC zelf worden aangeboden, maar onder de motorkap schuilen veel meer opties. PCM zet ze voor je op een rij.

Vind de beste videostreams

In de lijst die Kodi standaard toont zitten enkele goede kanalen als YouTube en Dumpert, maar de spoeling is dun. Via externe partijen kun je andere repositories downloaden, die elk hun eigen verzameling kanalen hebben. De bekendste is SuperRepo, maar er zijn ook andere repositories die je in een handomdraai in Kodi kunt zetten. Met NextPVR kun je zelfs live televisie kijken via een tv-stick of -kaart.

 

VPN-verbinding

Gebruik van Kodi is legaal, maar sommige streams add-ons en repository's bieden materiaal aan dat auteursrechtelijk beschermd is.   Daar zijn stichtingen als Brein niet blij mee, dus is het slim daar wat anoniemer mee om te gaan. PCM testte de beste VPN-diensten alvast voor je. Van de andere kant, zo bang hoef je nou ook weer niet te zijn voor boetes.

 

Kodi personaliseren

Dat je de taal van de Kodi-interface kunt veranderen had je waarschijnlijk al gezien, maar er zijn meer personalisatiemogelijkheden. De beeldverhouding aanpassen bijvoorbeeld, of Kodi bedienen met een gamecontroller.

Er valt nog aardig wat te personaliseren binnen de interface van Kodi.

 

Nieuwe functies

De ontwikkeling van Kodi staat niet stil. Het programma is het afgelopen jaar flink geüpdatet met functies als 'adaptive seeking' en een nieuw menu. Ook is er nu een Android-app, die vrijwel hetzelfde werkt als de pc-versie. Er bestaat ook een Linux-versie, en met LibreELEC is er zelfs een volledige Linux-distritubie aan Kodi gewijd.

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Tips en Trucs, Streaming media

Tags: Xbmc, Kodi, Vpn, Streaming, video