Gratis films en tv-series kijken in Kodi zonder torrents

Exodus is een handige add-on voor Kodi, waarmee je zonder gebruik te maken van torrent-bestanden tv-series en films rechtstreeks kunt streamen. En dat komt goed uit, want het wordt steeds lastiger om van torrent-sites te downloaden.

Meer en meer torrent-sites worden offline gehaald, waardoor het steeds moeilijker wordt om je favoriete films en tv-series via die manier te kijken. Maar met Exodus voor Kodi is ook dat geen probleem meer, want hier wordt geen gebruik gemaakt van torrents. Het aanbod is enorm en evenzo belangrijk: je uploadt ook niets naar andere gebruikers.

Exodus

Exodus is een gratis add-on voor Kodi. Deze add-on maakt geen gebruik van torrent-bestanden of -sites, maar streamt rechtstreeks van sites die hoogwaardige tv-series en films aanbieden. Je kunt het 't best vergelijken met de manier waarop Youtube werkt. Daar download je immers ook geen fysiek bestand, maar speel je video's af die zijn opgeslagen op de servers van Youtube zelf.  Exodus maakt gebruik van verschillende Youtube-achtige streamingsites en zoekt voor iedere tv-serie of film die je start, de beste kwaliteit verbinding.

Exodus installeren

Exodus installeer je het makkelijkst vanuit Kodi zelf. Ga naar het menu Systeem (System) > Bestandsbeheer (File manager) en kies in het linkerdeel van het venster voor Locatie toevoegen (Add source).

Geef nu bij de locatie het volgende webadres op, inclusief alle tekens: http://fusion.tvaddons.ag . Geef de nieuwe locatie vervolgens een naam en klik op OK om de wijzigingen op te slaan. Nu moet je vanaf de ingevoerde repo-website de daadwerkelijke add-on downloaden. Keer daarvoor terug naar het hoofdscherm en ga naar Systeem (System), Instellingen (Settings) en Add-ons en vervolgens Installeren van zipbestand. Je krijgt vervolgens een lijst met opslaglocaties, zowel lokaal als van je thuisnetwerk. In het rijtje komt ook de eerder ingevoerde repo-site tevoorschijn, in ons voorbeeld is dat Fusion.

Klik op de repo-site, waarna je een site-structuur te zien krijgt. Vanuit hier kun je Exodus downloaden en installeren. De Exodus-repo vind je op deze locatie: xbmc-repos > english > repository.exodus-1.0.1.zip. Exodus wordt regelmatig bijgewerkt, dus het kan zijn dat er op jouw systeem inmiddeld een nieuwere versie beschikbaar is. In dat geval zullen de laatste cijfers gewijzigd zijn.

Nadat je het juiste zip-bestand hebt geïnstalleerd, wordt de repository add-on geactiveerd. Een repository is eigenlijk een verzameling van add-ons die je vanaf een bepaalde site kunt downloaden.

Wacht tot je de melding Add-on geactiveerd in beeld ziet. Let wel: hiermee heb je de Exodus-add-on zelf nog niet binnengehaald, maar dat doe je in de volgende stap.

Exodus video add-on activeren

Kies nu uit de lijst van opties voor Add-ons downloaden (Get add-ons). Vervolgens krijg je een lijstje te zien met add-ons die al op je systeem zijn geïnstalleerd. Als alles goed is gegaan, staat Exodus daar tussen.

Selecteer Exodus en kies in het daarop volgende scherm vervolgens voor Video add-ons > Exodus. Er wordt een nieuw scherm geopend, waarvanuit je de Exodus video-add-on nu kunt installeren. Klik op de knop Installeren om de Exodus video-add-on te installeren. Rechts onder in beeld krijg je een melding te zien wanneer de add-on is geïnstalleerd.

Configuratie

Nadat de Exodus-repo is geïnstalleerd, kun je deze - indien gewenst - nog verder configureren. Op zich is dat niet nodig, want de add-in werkt eigenlijk meteen al goed. Wel kun je eventueel wat extra opties instellen, zoals de voorkeur voor videokwaliteit (variabel van 1080p naar 480p) en de mogelijkheid tot het alleen streamen van video's die zijn voorzien van ondertitels. Ook kun je de lijst met bronnen bewerken, maar hoe meer bronnen je gebruikt, des te groter is de kans dat je de beste kwaliteit vindt voor je film of tv-serie.

Klaar voor gebruik

Heb je de bovenstaande stappen goed voltooid? Dan kun je Exodus meteen gebruiken. Je vindt de add-on na de correcte installatie onder het menu Video's > Add-ons.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Streaming media

Tags: streaming, exodus, kodi, torrent