abonneren

Eigen server: DokuWiki

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Plugins
  3. > Sjabloonpagina’s
  4. > Users en ACL’s
  5. > Namespaces
  6. > Pagina bewerken
  7. > Speelplaats
  8. > Basisconfiguratie
  9. > BitNami
  10. > WAMP-stack
In deze nieuwe serie richten we telkens een andere service in, met gratis software. Als het even kan, gebruiken we daarvoor een kant-en-klaar installatiepakket. We beginnen de serie met DokuWiki: een populaire opensource-wiki die geen al te hoge eisen stelt aan server en gebruiker.

Een aantal diensten die we in deze serie aan bod laten komen, heeft een ‘AMP’-server nodig. Die afkorting staat voor Apache (webserver), MySQL (beheersoftware voor relationele databases) en PHP (scripttaal voor dynamische webpagina’s). Dat klinkt al behoorlijk technisch, maar het opzetten van zo’n combinatie is vaak kinderspel. Er zijn namelijk verschillende oplossingen die dat trio met nauwelijks meer dan een paar muisklikken op je systeem zetten. Die software bestaat zowel voor Windows, Mac OS X als Linux (WAMP, MAMP en LAMP) en er zijn zelfs pakketten waarmee je alles vanaf een usb-stick draaiende krijgt.

Wij gebruiken waar mogelijk kant en klare ‘stacks’ (zoals die gecombineerde software ook wel wordt genoemd) van het BitNami-project. Dat geldt ook voor dit eerste artikel, waarin we DokuWiki aan je voorstellen. Daarover verder meer; we vertellen eerst hoe je met een BitNami-stack aan de slag kunt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Workshop, Software

Tags: dokuwiki

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord