abonneren

Abbyy Finereader 11 (4): Beeld-pdf doorzoekbaar maken

Soms ontvang je een pdf het niet mogelijk is om de stukken tekst uit het document te selecteren . Zo’n pdf is eigenlijk een foto van een pagina. Wil je een bestaand pdf-document alsnog voorzien van een doorzoekbare tekstlaag, dan is dat heel goed mogelijk.

Ga in het menu naar Bestand, kies PDF-bestand/afbeelding openen. Tijdens het openen van het document analyseert Abbyy automatisch het document. Dit betekent dat het proces van tekenherkenning automatisch wordt gestart.

Natuurlijk wil je zelf nog even controleren of Abbyy de tekens (en dus de woorden) goed heeft herkend. Ga naar het venster Tekst en klik op Verificatie. Herhaal de eerder beschreven stappen voor het controleren van de tekst. Ben je tevreden? Dan sla je het document in pdf-formaat op. Als je het originele pdf-bestand intact wilt laten, kies je in dit geval natuurlijk een nieuwe naam voor het doorzoekbare document. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Software

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord