}
abonneren

Zet Android 4.3 op je Galaxy S4

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. TWRP Recovery
  3. Bestanden downloaden en kopiëren
  4. Firmware flashen
  5. GoogleEdition instellen
  6. Terug naar fabriekstoestand?
  7. Bootloader unlocken?
Heb je een Samsung Galaxy S4, maar ben je geen uitgesproken voorstander van Samsungs TouchWiz-interface? Geen nood: als je niet bang bent aangelegd, kun je jouw S4 omtoveren in een ‘Google Edition’, oftewel, de schone versie van Android 4.3.

Let op!
Zorg voor alle handelingen in deze workshop dat je een goede backup hebt van alle gegevens op je Galaxy S4. Na het flashen van de Google Edition-firmware is je toestel namelijk teruggezet in de fabriekstoestand. Bij het flashen is het ook van belang dat je batterij vol genoeg is (minimaal 60 procent) of aan de lader hangt.

De eerste stap is het verkrijgen van root-toegang. Controleer in je Galaxy S4 bij Apps, Instellingen, Meer, Toestel-informatie of je een GT-I9500 of GT-I9505 hebt. Ga vervolgens naar bit.ly/16sr4t3 en download het juiste bestand bij stap 4. Download ook meteen de laatste versie van de flashtool Odin, via de link bovenaan de pagina.

Pak beide zip-bestanden uit. Start Odin, selecteer met de PDA-knop het tar.md5-bestand dat je gedownload hebt en controleer of er vinkjes bij Auto Reboot en F. Reset Time staan; zo niet, vink deze alsnog aan. De rest van de opties moet uitgevinkt zijn.

Staat je Galaxy S4 nog aan, zet ’m dan uit. Start je Galaxy S4 op door de Home-toets en Volume Down-toets ingedrukt te houden, en de Power-knop in te drukken tot het toestel kort trilt. Als het goed is krijg je een waarschuwing die je kunt overslaan door op de bovenste volumetoets te drukken. Je ziet nu het Android-logo met de tekst ‘Downloading… Do not turn off target!!’.

Sluit je toestel met micro-usb aan op je pc. In Odin verschijnt het bericht ‘Added!!’ met de juiste com-poort in geel of blauw (afbeelding 1). Klik nu op Start en wacht tot Odin de melding ‘RESET!’ geeft. Als het goed is wordt je S4 opnieuw opgestart.

Screenshot 1
Afbeelding 1

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Workshop, Smartphones

Tags: Galaxy S4, Android 4.3, google edition

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI